La Generalitat dóna suport a la commemoració del 28 de juny, diada reivindicativa dels drets de gais i lesbianes

El conseller Bargalló presideix l'acte institucional amb l'assistència de la consellera Anna Simó

query_builder   22 juny 2004 19:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat dóna suport a la commemoració del 28 de juny, diada reivindicativa dels drets de gais i lesbianes

El conseller Bargalló presideix l'acte institucional amb l'assistència de la consellera Anna Simó

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha assistit a l’acte institucional commemoratiu del 28 de juny, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat presidit pel conseller en cap, Josep Bargalló, i que ha comptat amb la presència d’entitats i collectius de gais, lesbianes i transsexuals.

La data del 28 de juny ha estat adoptada internacionalment com a diada reivindicativa dels drets de gais, lesbianes i homes i dones transsexuals recordant l’històric enfrontament de la policia i la comunitat homosexual a l’Stonewall Inn (al Village de Nova York), el 28 de juny de 1969. La Generalitat de Catalunya dóna suport a aquesta diada reivindicativa.

En l’acte institucional s’ha llegit el manifest del 28 de juny de 2004 reclamant un nou Estatut per a tothom i sense exclusions, i s’han presentat els diversos actes programats a tot Catalunya per les associacions membres de la comissió unitària “28 de juny”. Des del Departament del Conseller en Cap s’està promovent un Pla Interdepartamental per a la no disciminació de les persones homosexuals, que contindrpa mesures que pretenen actuar en tots els àmbits de govern de forma coherent i adequada i incidir decisuivament en el canvi cap a actituds socials positives envers aquest col.lectiu, especialment pel que fa als drets individuals, en l’àmbit educatiu, laboral i sanitari.

Així mateix, el Departament de Benestar i Família ha pres diverses iniciatives per tal d’avançar en la igualtat de gais i lesbianes, entre les quals, conjuntament amb el Departament de Justícia, la modificació de normatives per eliminar les traves d’accés a l’adopció a les famílies gais i lesbianes, i la revisió del Codi de Família i la Llei d’unions estables de parella per incloure-hi el tractament de l’homosexualitat en tots els seus aspectes. Benestar i Família també impulsa l’equiparació de les parelles de fet, amb independència de la seva orientació sexual, en el conjunt d’ajuts i suports (serveis socials, política d’habitatge, formació, treball, etc.)