La Generalitat crea noves places públiques a Barcelona per a la atenció de la gent gran

La Fundación Ayuda al Minusválido cedeix una residència per a gent gran de 137 places

query_builder   7 febrer 2003 18:52

event_note Nota de premsa

La Generalitat crea noves places públiques a Barcelona per a la atenció de la gent gran

La Fundación Ayuda al Minusválido cedeix una residència per a gent gran de 137 places

Através d’un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Benestar i Família disposarà de 137 noves places públiques de residència assistida i de 30 noves places de centre de dia, gràcies a la obertura del nou el centre residencial Fortpienc cedit per la fundació Ayuda al Minusválido que presideix l’empresària Esther Koplowitz.

Barcelona, 7 de febrer de 2003

El Departament de Benestar i Família podrà oferir a partir del mes de març 137 noves places públiques i 30 de centre de dia a la ciutat de Barcelona mercès a la apertura de la nova residència Fortpienc, situada al carrer Sardenya, 139-147 (Eixample), i que ha estat construïda per la Fundación Ayuda al Minusválido que presideix l’empresària Esther Koplowitz.

La inversió d’aquest equipament, de prop de 6.200 m2, ha estat de 9,5 milions d’euros, entre la construcció i l’equipament. Aquesta fundació ha finançat també centres similars a Madrid i València. La seva obertura és prevista per mitjans del mes de març.

El Departament de Benestar i Família signarà properament un conveni amb l’Ajuntament de Barcelona per tal de que les places de la residència s’integrin a la xarxa bàsica de serveis socials de responsabilitat pública i s’autoritzarà com a centre col·laborador de programa d’acolliment residencial per la gent gran de la Generalitat de Catalunya.

Les noves places residencials del Centre Fortpienc formen part de les prop de 3.000 places que ha creat la Generalitat a Barcelona des de l’any 2000 i de les previsions per aquest 2003, entre centres públics i col·laboradors, amb finançament de la Generalitat.