La Generalitat encarrega a Creu Roja l'actuació a les casernes de Sant Andreu

query_builder   11 abril 2003 13:56

event_note Nota de premsa

La Generalitat encarrega a Creu Roja l'actuació a les casernes de Sant Andreu

· L’actuació oferirà les prestacions necessàries als immigrants extracomuntaris que es troben ubicats en aquestes antigues dependències militars i mostren una situació d’alta vulnerabilitat.

Barcelona, 11 d’abril de 2003

El Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la proposta de Creu Roja de gestionar de forma excepcional i temporal, les prestacions que siguin necessàries per als immigrants extracomunitaris que es troben ubicats a les antigues casernes del barri de Sant Andreu de Barcelona, així com proporcionar-los informació i orientació per tal de trobar una sortida estable a la seva situació, abans que es produeixi el procés de desallotjament de les esmentades casernes.

Creu Roja va lliurar aquesta setmana al Departament de Benestar i Família un informe sobre la situació de les persones que poden ser acollides en aquest dispositiu i sobre les possibles actuacions a dur a terme.

D’altra banda, es demana a la Delegació del Govern Espanyol a Catalunya que el procés de desnonament de les casernes de Sant Andreu sigui fet d’una manera pacífica, ordenada i coordinada.

També es demana a l’Ajuntament de Barcelona que, a través dels serveis socials d’assistència primària, s’atenguin convenientment les persones de nacionalitat espanyola o d’altres estats de la Unió Europea que es trobin en situació de vulnerabilitat.

Finalment, el Departament de Benestar i Família vol fer constar que continuarà la col·laboració amb Càrites per tal de mantenir l’actual sistema d’acollida d’immigrants.