Irene Rigau inaugura un centre ocupacional i una llar residència per persones amb disminució a la comarca del Montsià

La consellera també presenta un projecte de centre de dia i Plataforma de serveis,un casal per gent gran i un casal mult

query_builder   25 març 2003 11:22

event_note Nota de premsa

Irene Rigau inaugura un centre ocupacional i una llar residència per persones amb disminució a la comarca del Montsià

La consellera també presenta un projecte de centre de dia i Plataforma de serveis,un casal per gent gran i un casal mult

La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, ha inaugurat a Amposta un centre ocupacional i una llar residència per a persones amb disminució de l’associació APASA.També ha presentat tres projectes per a la comarca del Montsià:· Centre de dia i plataforma de serveis de suport i atenció primària a Alcanar.· Casal per a Gent Gran a les Cases d’Alcanar.· Casal multiusos als Muntells.

El Montsià, 25 de març de 2003

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, ha inaugurat avui, a Amposta, el centre ocupacional i llar residència per a persones amb disminució de l’Associació de Famílies amb Disminuïts Psíquics de la Comarca del Montsià (APASA). Aquesta entitat, fundada el 1976, gestiona actualment una residència per a disminuïts psíquics profunds propietat de l’ICASS, un centre de dia, una escola d’educació especial, un centre ocupacional i un servei de tutela. APASA té 132 socis de número; que són els pares-mares, tutors, germans o altres familiars directes dels disminuïts psíquics, atesos als serveis. I també 280 socis col·laboradors.

La llar residència que avui s’inaugura facilita als seus usuaris una atenció integral i normalitzadora diària de tipus rehabilitador. Disposa de 12 places.

El centre ocupacional proporciona una assistència integrada i de qualitat a les persones amb retard mental adult de nivell sever i mig/baix valorats i diagnosticats pel CAD, amb l’objectiu d’implantar conductes adaptades als entorns laborals i socials.

Actualment, el centre ocupacional atén a 28 persones. La Generalitat de Catalunya ha invertit 266.441 € en la construcció i l’equipament d’aquesta residència. Centre de dia i plataforma de serveis de suport i atenció primària a Alcanar Primera fase de la construcció d’un edifici destinat com a centre de dia per a gent gran i serveis de suport i atenció primària.

Aquesta primera fase contempla una estructura suficient per preveure la construcció d’una segona fase de residència assistida a la 1 a i 2a plantes de l’immoble. Així mateix, part de la construcció de la planta baixa quedarà reservada i en previsió de serveis comuns per tot el complex. Això fa que la superfície construïda en aquesta primera fase sigui de 931 m2. L’import d’aquesta fase és de 633.000 € (no estan inclosos els equipaments).

Casal per a Gent Gran a les Cases d’Alcanar

EI projecte contempla la construcció de la 1 a i 2a plantes d’un edifici, amb una superfície construïda de 486 m2. L’estructura està preparada per edificar la 3a i 4a plantes per a dependències municipals. EI pressupost global dels dos projectes ascendeix a 1.090.981 €.

EI Departament de Benestar i Família realitza una aportació de 601.012 €, que suposen un percentatge del 55 % del cost total.

Casal multiusos als Muntells

La construcció d’una sala per a equipaments multiusos respon a la necessitat de dotar als Muntells d’un local de dimensions adequades per a actes o esdeveniments, ja que actualment no disposa de cap local d’aquestes característiques.

Desprès de realitzar un estudi, es va considerar un solar que el municipi té al centre de la població, sense cap ús específic i que s’adeia amb les necessitats de la població.

La sala tindrà el seu accés principal situat al costat d’un local, també municipal, donant al carrer Major. Aquest accés disposa d’una porxo a través del qual s’accedirà a la pròpia sala. En un dels laterals de l’accés hi haurà l’àrea de serveis pròpiament dita.

La sala, d’una altura considerable i amb altell, tindrà un escenari per a representacions escolars, teatrals, xerrades, conferències, actuacions musicals... S’aprofitarà la part inferior de l’escenari per a crear un semisotarreani connectat amb la sala i destinat bàsicament a magatzem.

La sala disposarà d’il·luminació lateral controlable manualment.

La Generalitat inverteix 687.362 € en aquesta obra.