Irene Rigau col·loca la primera pedra del centre residencial d'Acció Educativa l'Albera a Figueres

La Generalitat i el Consell Comarcal invertiran 732.911 euros, dels quals 421.000 són aportació directa del Departament

query_builder   22 març 2003 17:56

event_note Nota de premsa

Irene Rigau col·loca la primera pedra del centre residencial d'Acció Educativa l'Albera a Figueres

La Generalitat i el Consell Comarcal invertiran 732.911 euros, dels quals 421.000 són aportació directa del Departament

· La consellera de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, Irene Rigau, i el president de Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Jordi Cabezas, han posat la primera pedra d’aquest nou equipament.· El centre de nova construcció disposarà de 14 places per a menors adolescents.

Figueres (Alt Empordà), 22 de març de 2003

La consellera de Benestar i Família, Irene Rigau, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Jordi Cabezas, han posat avui la primera pedra del nou Centre Residencial d’Acció Educativa l’Albera, un nou centre que respon a la necessitat de creació de nous equipaments per una millor adequació a la realitat que planteja l’atenció a menors.

Ubicat al carrer Aniset de Pagés,s/n de Figueres, el nou centre tindrà un cost de construcció de 732.911 euros, dels quals 421.000 seran finançats directament pel Departament de Benestar i Família.

Actualment aquest Centre, gestionat pel Consell Comarcal mitjançant conveni amb la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència acull 10 infants entre 4 i 18 anys. És un centre mixte i té per funció substituir temporalment la família en els casos en els que l’Administració, a través de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, ha apreciat una situació de desemparament en els menors i ha hagut de suspendre l’exercici de la pàtria potestat als pares, atorgant la guarda, per temps limitat, al Director del centre

El centre doncs, té funcions educatives, d’assistència material, psíquica, social, intel.lectual i de guarda legal d’aquest menors, procurant la seva educació integral, harmònica i normalitzadora.

El CRAE l’Albera, situat en el si de la ciutat de Figueres, pretén continuar fent possible la màxima integració social dels nois i joves atesos, participant de totes les activitats educatives i de lleure que realitza quotidianament qualsevol jove.

Evolució

La població de nois i noies acollits durant els 18 anys de la seva existència, ha estat al voltant dels 250, fent un servei molt important als infants i joves de la comarca que precisaven d’una llar alternativa a la pròpia.

Durant aquests anys la tipologia d’aquests infants i joves ha canviat molt, passant de grups de germans i d’edats petites a joves adolescents. Precisament, aquest canvi de població, amb una evolució també dels comportaments, ha portat a plantejar la necessitat d’un canvi d’ubicació del centre i d’una millora substancial de les dependències per tal d’adequar el servei a les noves necessitats.

Projecte nou

El nou centre que s’ha d’edificar es troba ubicat en uns terrenys cedits per la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya al Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Comptarà d’entrada, amb un mínim 14 places per a nois i noies adolescents de 12 a 18 anys i es planteja com un centre d’acció educativa.

El finançament del projecte, amb un cost de 732.911,29€ va a càrrec de la Generalitat de Catalunya i del Consell Comarcal de l’Alt Empordà.

El nou centre està dissenyat per atendre adequadament els adolescents que ho precisin, amb les mateixes funcions que el centre actual, però amb un Projecte Educatiu nou i les instal·lacions adequades a les noves necessitats que actualment plateja la població infantil i juvenil.