Benestar i Família i la Federació de Municipis creen comissions per estrènyer la col·laboració

Entrevista de la consellera Simó amb el president de la FMC, Manuel Bustos

query_builder   1 març 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Benestar i Família i la Federació de Municipis creen comissions per estrènyer la col·laboració

Entrevista de la consellera Simó amb el president de la FMC, Manuel Bustos

La consellera de Benestar i Família, Anna Simó, ha mantingut la primera reunió de treball amb el President de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, per fixar les bases de les relacions entre el Departament i els ens locals.

La Consellera ha destacat la necessitat de crear diverses comissions de treball amb la Federació de Municipis i l’Associació Catalana de Municipis per avançar en la transferència progressiva als ens locals de la gestió d’aquells equipaments socials i cívics –com ara ludoteques, hotels d’entitats i casals d’avis- en què sigui possible fer-ho. Així mateix aquestes comissions treballaran en l’elaboració la nova llei de Serveis Socials que permetrà la seva universalització i que haurà de substituir la de 1985.

Pel que fa el traspàs de les oficines d’atenció al ciutadà de Benestar i Família, la Consellera ha destacat que, en una primera fase, passaran a dependre de les delegacions territorials del Departament i s’estudiarà la viabilitat del seu traspàs al món local, tenint en compte la racionalització i la contenció de la despesa. La Consellera considera que aquesta transferència al mon local cal fer-la amb “diàleg” i “consens”.

El Departament ja ha iniciat un pla pilot per coordinar i gestionar les oficines de Benestar i Família des de les seves delegacions territorials, amb la finalitat que, en un termini de quatre a sis anys, els serveis que presten s’integrin al món local. Malgrat això, la Consellera ha remarcat que aquests traspassos representen una proposta “oberta” que “caldrà valorar cas per cas”, tenint present si en “alguns casos aquestes oficines dupliquen els serveis i els esforços que ja ofereixen els mateixos ajuntaments”.

La consellera Simó també ha volgut destacar el seu interès perquè els serveis socials puguin arribar al món rural, a tots aquells petits municipis on els seus habitants tenen dificultats per accedir a aquests serveis, i en especial l’atenció a la gent gran.

Tant la Consellera de Benestar i Família com el president de la Federació de Municipis han coincidit en la necessitat de no duplicar serveis, racionalitzar els recursos, d’apropar-se al ciutadà, a través d’un diàleg permanent i de respecte mutu.