El conseller Carretero i Grau anuncia que la reducció d'alts càrrecs suposa al Govern un estalvi de tres milions d'euros

query_builder   11 febrer 2004 11:13

event_note Nota de premsa

El conseller Carretero i Grau anuncia que la reducció d'alts càrrecs suposa al Govern un estalvi de tres milions d'euros

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero i Grau, en resposta a una interpel·lació, ha explicat que els noms de tots els alts càrrecs eventuals del Govern català, juntament amb les retribucions que perceben, seran publicats al ‘Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya’ (DOGC) en compliment de la política de transparència del nou executiu.

En aquesta línia, el conseller Joan Carretero i Grau ha confirmat que en cada departament de la Generalitat, a excepció del de Presidència i el del Conseller en Cap, hi haurà un màxim de vuit càrrecs eventuals, mentre que el Departament de Relacions Institucionals i Participació en podrà disposar d’un màxim de deu. Amb caràcter general, dels vuit llocs eventuals cinc seran estructurals i els altres tres s’identificaran amb la denominació d’assessorament especial i llocs de treball per al desenvolupament de polítiques sectorials.

Aquests llocs de treball s’assimilen retributivament, per primera vegada, als llocs de treball del personal funcionari.

Amb l’entrada en funcionament del nou Govern i fins avui, la xifra d’alts càrrecs de la Generalitat s’ha reduït en un 19,7%, amb un estalvi d’uns 3 milions d’euros. Concretament, respecte al 2003, la xifra de despesa en retribucions d’alts càrrecs ha passat de 23,16 milions d’euros a 20,39 milions.

Finalment, el conseller Joan Carretero i Grau ha explicat que, dels alts càrrecs que han cessat i que tenen dret a reingressar a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, un 72% ja ho ha fet. Aquesta reincorporació s’ha fet atenent a la seva vàlua i capacitat professional i d’una manera negociada amb els secretaris generals dels departaments.