Constituïda la Comissió Mixta de Traspassos Generalitat - Conselh Generau d'Aran

query_builder   22 març 2004 18:00

event_note Nota de premsa

Constituïda la Comissió Mixta de Traspassos Generalitat - Conselh Generau d'Aran

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Joan Carretero i Grau, i el síndic d’Aran, Carlos Barrera, han presidit aquest dilluns, 22 de març, la constitució de la Comissió Mixta de Traspassos Generalitat - Conselh Generau d’Aran, un acte que ha tingut lloc a la seu del Departament.

La Comissió ha tractat la situació dels traspassos, tant els realitzats com els pendents, i ha analitzat el funcionament de les diferents comissions de seguiment.

El conseller de Governació i Administracions Públiques ha destacat la voluntat del Govern de la Generalitat de respectar el règim propi de la Val d’Aran en la futura reorganització territorial de Catalunya, així com potenciar la llengua, la cultura i la idiosincràsia araneses. Prova d’això és, segons Carretero, que la nova vegueria durà el nom d’Alt Pirineu i Aran.

A més de Carretero i Barrera, a l’acte de constitució de la Comissió Mixta de Traspassos Generalitat - Conselh Generau d’Aran hi ha assistit el secretari general del Departament de Governació i Administracions Públiques, Ramon Canal; el secretari de Coordinació Interdepartamental, Apel·les Carod-Rovira; el secretari general de Relacions Institucionals, Francesc Baltasar; el secretari general d’Economia i Finances, Martí Carnicer; el subdelegat del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Víctor Orrit; la jurista Dolors Vergés, i els consellers del Conselh Generau d’Aran Francesc Medan, Francesc Boya, Francesc Vidal, Víctor Leon i Miquel Campà.