La consellera d'Ensenyament visita el CEIP Joventut de Callús i clou la presentació del Projecte Educatiu "El lloc on visc: Atlas de la diversitat cultural"

query_builder   18 març 2004 15:50

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament visita el CEIP Joventut de Callús i clou la presentació del Projecte Educatiu "El lloc on visc: Atlas de la diversitat cultural"

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, visitarà demà dijous, 18 de març, el CEIP Joventut de Callús i clourà l’acte de presentació del Projecte Educatiu "El lloc on visc: Atlas de la diversitat  cultural" que es farà a les sis de la tarda (18,00 hores), a l’Ajuntament de Callús (Bages).

Marta Cid, arribarà a les 16,00 hores a l’Ajuntament de Callús, on serà rebuda per l’alcalde, David Aaron, i pel subdirector general de Formació del Professorat del Departament d’Ensenyament, Joan Badia.

A les 16,20 hores, Marta Cid arribarà al CEIP Joventut de Callús, on serà rebuda per la directora del centre, Montserrat Jové. Després de fer un recorregut per les instal·lacions de l’edifici, la consellera es reunirà amb el consell escolar del CEIP. El centre, que es creà l’any 1974 i on es pot estudiar educació infantil i primària, compta amb 137 llocs escolars i 13 professors.

A les 17,25 hores, la consellera Cid es trobarà, a la Sala de Reunions de la Fundació Aplicació, amb el president de l’EARN de Catalunya, Ramon Barlam, el coordinador del projecte "Atlas de la Diversitat, un lloc al món", Narcís Vives, la presidenta de la xarxa Lacenet-EARN, Roser Torrescassana, el representant de l’EARN al projecte Atlas, Juame Illa, el president de la Fundació Aplicació, Ramon Fons, el director general de la Fundació Aplicació Joan M. Bataller, i amb el subdirector general de Formació del Professorat del Departament d’Ensenyament, Joan Badia.

A les 18,00 hores de la tarda, a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de Callús, es farà la presentació del Projecte Educatiu, a càrrec del seu coordinador, Narcís Vives, i seguidament la consellera d’Ensenyament, Marta Cid, clourà la presentació del mateix.

En acabar l’acte, la consellera d’Ensenyament, Marta Cid, atendrà els mitjans de comunicació.

El projecte "El lloc on visc: Atlas de la diversitat cultural" ofereix, a qualsevol administració educativa interessada a participar-hi, un entorn potent d’aprenentatge per a professors i alumnes. Presenta una metodologia d’ensenyament-aprenentatge basada en el treball de camp, sobre l’entorn geogràfic més proper a l’escola. És un projecte de telecomunicació interescolar cofinançat per la Unió Europea dins del marc del Programa @lis (Aliança per a

la Societat de la Informació) per a Amèrica Llatina i Europa. El projecte Atlas convida a professors d’Amèrica Llatina i d’Europa a intercanviar metodologies útils d’ensenyament-aprenentatge, especialment les que estan lligades a les TIC. El punt de partida és l’elaboració d’un Atlas de la diversitat que reculli les particularitats de cada lloc des d’on es participi en el projecte, des del punt de vista i la perspectiva de l’alumnat.

Els objectius de l’Atlas són el de fomentar l’equitat en l’accés a la tecnologia, mitjançant la provisió d’ordinadors i connectivitat; el de facilitar el coneixement i l’intercanvi entre cultures i fomentar-ne el respecte mutu; el de promoure la creació de projectes col·laboratius interescolars a partir de la identificació de problemes o interessos comuns a escoles de diferents llocs i donar-ho a conèixer.

L’Atlas serà una base de dades multimèdia accessible per Internet que permetrà introduir totes les aportacions. Els destinataris de l’Atlas són el professorat i l’alumnat de 8 a 17 anys. De moment, els països que hi participen són: Argentina, Brasil, Colòmbia, Costa Rica, El Salvador, Equador, Espanya, EUA, Guatemala, Hondures, Mèxic, Panamà, Paraguai, Perú, Portugal, Puerto Rico, República Dominicana, Uruguai i Xile, entre d’altres. L’Atlas és un projecte creat i desenvolupat per un consorci d’organitzacions i institucions encapçalades per la Fundació Aplicació de Catalunya, que és la responsable davant la Unió Europea. L’Atlas compta amb el recolzament i la col·laboració de la UNESCO, entre altres organismes oficials.

Acte:  La consellera d’Ensenyament visita el CEIP Joventut de Callús i clou la presentació del Projecte Educatiu "El lloc on visc: Atlas de la diversitat cultural".

Dia:      Dijous, 18 de març de 2004

Hora:   16,20 hores. CEIP Joventut de Callús (Pg. Anselm Clavé, s/n)

             17,25 hores. Fundació Aplicació de Callús (Pg. Anselm Clavé, 19)

             18,00 hores. Sala d’Actes de l’Ajuntament de Callús (Pl. Major, 1). Atenció als mitjans de comunicació.                                                                                                      

Barcelona, 17 de març de 2004