La consellera d'Ensenyament destaca l'augment d'un 10,5% del pressupost del Departament

query_builder   26 maig 2004 14:09

event_note Nota de premsa

La consellera d'Ensenyament destaca l'augment d'un 10,5% del pressupost del Departament

La consellera d’Ensenyament, Marta Cid, ha visitat aquest matí l’exposició de l’artista Oswald Aulestia "Los Personajes" a la Galeria d’Art Vincent de Barcelona, on han col·laborat alumnes de cicle mitjà del centre docent CEIP Collaso i Gil de Barcelona. En el marc de la visita, la consellera ha fet una valoració molt positiva de l’avantprojecte de Pressupostos per aquest any, que va ser presentat dilluns pel Govern de la Generalitat. La consellera ha destacat l’increment real d’un 10,5% del pressupost del Departament d’Ensenyament, la qual cosa suposa un augment de més de 300 milions d’euros (476 milions d’euros si es compta el que representa el traspàs de la Formació de Persones Adultes i el Pla d’Infrastructures).

“Aquest augment posa de manifest el compromís del Govern de la Generalitat amb l’Educació”, ha dit la consellera, ja que en tota la legislatura anterior mai no s’havia incrementat tant (l’augment era d’uns 200 milions d’euros). D’aquesta manera, el pressupost del Departament d’Ensenyament passa de 2.903 milions d’euros a 3.376 milions d’euros, on cal comptar-hi la Formació d’Adults i el Pla d’Infrastructures.

Cid ha subratllat que aquest increment de pressupost “permetrà posar en pràctica actuacions encaminades a la millora de la qualitat de l’Educació”. En aquest sentit, ha destacat l’augment de 2.200 dotacions de personal en l’ensenyament públic. D’altra banda, ha afirmat que es destinaran els recursos necessaris per posar en marxa un Pla d’Atenció a l’Alumnat Nouvingut. A més, ha recordat que el Departament destinarà 43,9 milions d’euros a la concertació del P-3 i que incrementarà fins el 50% les subvencions a P-4 i fins el 30% les de P-5. També es destinaran 10,5 milions d’euros a la creació de noves places de llars d’infants municipals i les transferències als Consells Comarcals per les beques de menjador i el transport augmentaran fins a un 15%.

En resposta a les qüestions referides a les manifestacions d’alguns sectors de l’escola concertada que lamenten que algunes famílies no hagin pogut matricular els seus fills en el centre escollit en primera opció, la consellera ha recordat que el Departament “té una clara voluntat de treballar per garantir aquest dret, però l’Administració té el deure de garantir una oferta escolar suficient en tots els municipis i, com sempre ha succeït, tant a l’escola pública com en la concertada, no sempre coincideix l’oferta amb la demanda”.

A més, ha recordat que alguns desajustos entre oferta i demanda tenen el seu origen en una mala planificació de l’oferta de places escolars feta en els anys anteriors. Finalment, ha volgut deixar molt clar que totes les línies que s’han concertat de nou aquest curs o s’han deixat de concertar s’ha fet per criteris estrictament relacionats amb les necessitats de cada municipi i sempre amb criteris de racionalització de l’oferta i la despesa pública.

Barcelona, 26 de maig de 2004