La Generalitat subvenciona amb 900.000 euros el servei d'acollida matinal a les escoles

query_builder   8 octubre 2003 12:58

event_note Nota de premsa

La Generalitat subvenciona amb 900.000 euros el servei d'acollida matinal a les escoles

El Departament d’Ensenyament ha destinat una subvenció de 900.000 euros per a l’organització del servei d’acollida de l’alumnat a les escoles, abans de l’hora matinal d’inici de les classes. Aquest servei, que l’organitzen i gestionen moltes associacions de mares i pares arreu del país en els centres de primària, s’haurà de dur a terme en el mateix centre docent, en els locals i espais de lleure que la direcció determini, i haurà de prestar-se durant tots els dies lectius del calendari escolar.

D’aquest servei subvencinat se’n beneficiaran, aproximadament, uns 15.000 alumnes de tot Catalunya. El Departament d’Ensenyament ha atorgat una subvenció de 2.627,72 euros cada una a un total de 213 associacions i una subvenció de 1.313,86 euros cada una a altres 259 associacions, en funció del nombre d’alumnes que tenen previst acollir en aquest servei matinal.

Solament 24 associacions de les 496 que s’han presentat a la convocatòria no han pogut ser ateses a causa de diversos defectes de forma en la seva sol·licitud, sobretot el fet de no estar legalment constituïdes. La convocatòria pública per subvencionar les associacions de mares i pares d’alumnes (AMPA) de centres de primària, públics i concertats, que desitjaven organitzar aquest servei d’acollida matinal, la va fer el Departament d’Ensenyament a començament de l’estiu passat.

Aquesta actuació se suma a les diverses mesures impulsades pel Govern de la Generalitat de Catalunya per afavorir la conciliació de la vida laboral i familiar.

Barcelona, 8 d’octubre de 2003