L'Escola a Casa arriba al programa número 300

query_builder   15 març 2004 17:17

event_note Nota de premsa

L'Escola a Casa arriba al programa número 300

L’Escola a Casa, el programa de televisió educatiu que produeix el Departament d’Ensenyament, compleix 9 anys. L’espai, que s’emet cada divendres a les 11 del matí pel K3, va arribar el passat divendres, dia 12 de març, a les 300 emissions.

L’objectiu del programa ha estat i és el de donar a conèixer a la societat la realitat de les escoles de Catalunya i mostrar el ventall d’iniciatives didàctiques que es duen a terme als centres docents.

El primer programa de L’Escola a Casa va aparèixer en pantalla el dia 8 de març de 1995. Dura 30 minuts i es compon d’un documental educatiu i dels espais Mira què fem! i Ara sortim!

L’espai Mira què fem! mostra les experiències escolars més avançades que es duen a terme a les escoles catalanes.

L’apartat Ara sortim! difon una selecció de les millors sortides educatives que es poden fer per ampliar coneixements en qualsevol matèria. Així, es mostren visites escolars a fàbriques, museus, parcs naturals, oficines de correus i parcs de bombers.

Entre els documents que han tingut millor acceptació destaquen els dedicats a la didàctica audiovisual, les sèries sobre literatura, història i tecnologia, i a les sortides professionals.

El Servei de Mitjans Audiovisuals del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya produeix íntegrament el programa en què hi participa des de 1995, i en els seus capítols hi han participat centenars d’escoles, professors i alumnes d’arreu de Catalunya.

Dels programes emesos se’n fan còpies que s’envien als Centres de Recursos Pedagògics del Departament d’Ensenyament i, actualment, també es poden consultar i baixar de la videoteca digital de la Subdirecció General de Tecnologies de la Comunicació, a través de l’adreça http://www.xtec.es/audiovisuals.

Barcelona, 15 de març de 2004