L'ESMUC convoca el Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors

query_builder   12 maig 2003 15:56

event_note Nota de premsa

L'ESMUC convoca el Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors

El Departament de Teoria  i Composició de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) ha obert el termini per a la presentació de partitures per al Premi Internacional Joan Guinjoan per a Joves Compositors, Barcelona 2003.

Aquest premi de composició té per objectius: estimular i recolzar la creació actual entre les noves generacions de compositors i compositores, així com facilitar l’estrena i divulgació de les obres guardonades; establir un marc per a la creació de noves obres en una diversitat de tendències, estils i formacions instrumentals i impulsar Catalunya com a promotora de cultura i creació musicals.

 Les bases del concurs, que està obert a compositors i compositores de totes les nacionalitats i que no superin els 35 anys el dia 1 de juny de 2003, són les següents:

 - Cada participant hi podrà optar amb un nombre il·limitat d’obres, les quals hauran de ser inèdites i no encarregades prèviament.

- L’obra, de factura contemporània, tindrà una durada d’entre deu i quinze minuts.

- L’obra estarà escrita per a una formació lliure d’entre sis i quinze minuts.

- L’obra estarà escrita per a una formació lliure d’entre sis i quinze instruments, amb o sense mitjans electrònics, escollits entre els instruments propis d’orquestra, el piano, l’acordió, la guitarra, els instruments propis de jazz -guitarra, baix i teclats elèctrics-, els instruments de la cobla, i els instruments de música antiga.

- El compositor haurà de lliurar sis exemplars de la partitura i una butlleta d’inscripció per a cada una de les obres presentades. Un cop es conegui el veredicte, els compositors podran recollir cinc dels exemplars de les seves obres en el termini d’un mes des de la concessió del premi. Un dels exemplars romandrà a l’arxiu de l’escola.

- La dotació del premi és de 3.000 €. L’obra guardonada serà estrenada per estudiants de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) amb la possibilitat de ser enregistrada i editada en disc per la mateixa escola.

- L’Escola Superior de Música de Catalunya tindrà els drets d’edició i difusió de l’obra guanyadora en partitura, CD, o qualsevol altre format.

- En totes les edicions escrites o sonores de l’obra guanyadora haurà de constar “Premi Joan Guinjoan de l’Escola Superior de Música de Catalunya, 2003”.

- El jurat estarà format per cinc compositors, dos del Departament de Teoria i Composició de l’Escola, i tres externs. La composició del jurat es donarà a conèixer un cop s’hagi fet públic el veredicte. La seva decisió serà inapel·lable. El veredicte es farà públic abans del 30 de gener de 2004.

- La data límit per a la presentació de partitures és el 13 de desembre de 2003.

- Les obres s’hauran de presentar amb pseudònim.

Barcelona, 12 de maig de 2003