Ensenyament reclama a l'Ajuntament solars per poder fer noves escoles a Barcelona

query_builder   17 juliol 2003 19:25

event_note Nota de premsa

Ensenyament reclama a l'Ajuntament solars per poder fer noves escoles a Barcelona

En relació amb la “reclamació” efectuada ahir per la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona per tal que es construeixin sis noves escoles a la ciutat, el delegat territorial d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Antoni Llobet, ha de puntualitzar el següent:

1.- La posada en marxa dels centres educatius implica actuacions de les dues administracions. Ës per això que, abans de la reclamació que el Govern construeixi escoles, l’Ajuntament ha de satisfer la “reclamació” de posar els solars corresponents a disposició, tal com li correspon.

2.- Per Districtes municipals, a Sant Andreu l’Ajuntament va manifestar ja fa molt de temps que esperava oferir-nos notícies sobre disponibilitat de solar cap al mes de gener passat, i desitgem que pugui concretar-la amb el temps suficient per posar en marxa un nou CEIP el setembre de 2004.

3.- A l’Eixample, la implicació de les dues administracions es fa evident també per la responsabilitat de l’Ajuntament de construir el nou edifici del CEIP Mallorca, que ha de fer guanyar una línia educativa a la zona, d’acord amb el conveni signat a través del qual el Departament d’Ensenyament n’assumeix el finançament.

4.- A Sant Martí, l’Ajuntament ha posat a disposició, tot just farà quatre mesos, un solar per a la construcció d’una nova escola, solar que caldrà discutir conjuntament si té la localització més idònia per donar resposta a les necessitats actuals.

5. No podem oblidar, tampoc, la necessitat de crear un nou centre a Gràcia, Districte on esperem també que puguem rebre properament la cessió de solar per part del govern municipal.

6.- Per últim, és bo aclarir que les actuacions properes no són peticions d’una administració a l’altra, sinó que són el fruit de la planificació aprovada conjuntament a través del Consell de direcció del Consorci d’Educació de Barcelona.

Barcelona, 17 de juliol de 2003