Els centres docents municipals i els concertats també tindran accés a la xarxa de banda ampla educativa del Departament d'Ensenyament

query_builder   13 novembre 2003 14:11

event_note Nota de premsa

Els centres docents municipals i els concertats també tindran accés a la xarxa de banda ampla educativa del Departament d'Ensenyament

A partir del primer de gener de l’any 2004, tots els centres públics de titularitat municipal i tots els centres privats concertats d’educació infantil, primària i secundària de Catalunya disposaran de forma progressiva i gratuïta de connexió per banda ampla de 2Mbits/segon. Fins ara només disposen d’aquesta connexió, tots els centres públics que depenen del Departament d’Ensenyament.

L’administració educativa catalana ha proposat a les dues entitats municipalistes més importants, Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i a les organitzacions patronals més representatives dels centres privats concertats, la signatura d’un acord de voluntats per tal que tots els centres municipals i concertats que ho desitgin puguin disposar de la banda ampla educativa amb les mateixes condicions i avantatges que tots els centres públics del Departament d’Ensenyament, que ja disposen d’aquest servei.

Així mateix, el Departament d’Ensenyament també proveirà a tots els centres que ho sol·licitin d’accés a internet gratuït. El procés d’extensió de la xarxa educativa de banda ampla es completarà al llarg del primer trimestre de l’any vinent, fent ús de les tecnologies ADSL, punt a punt i satel·litals. D’aquesta manera es completarà la xarxa educativa de Catalunya i tots els centres tindran accés gratuït al gran volum de continguts educatius i de serveis disponibles a la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC), i en especial als del portal educatiu edu365.com.

Barcelona, 13 de novembre de 2003