El portal edu365.com seleccionat als Estats Units per formar part de l'arxiu Computerworld Honors Collection

query_builder   5 març 2003 12:52

event_note Nota de premsa

El portal edu365.com seleccionat als Estats Units per formar part de l'arxiu Computerworld Honors Collection

El portal eduactiu edu365.com del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha estat seleccionat per formar part del “Computerworld Honors Collection”, arxiu que aplega i difon projectes capdvanters en posar les tecnologies de la informació i de la comunicació al servei de la societat.

El reconeixement formal de la distinció que comporta la inclusió del portal edu365.com, i per extensió de tota la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, a l’arxiu “Computerworld Honors Collection” es farà al City Hall de San Francisco, Califòrnia, el proper 6 d’abril. El Departament d’Ensenyament estarà representat pel seu secretari general, Ramon Farré, i per Ferran Ruiz, subdirector general de Tecnologies de la Informació.

Els projectes que formen part d’aquest arxiu han estat seleccionats pel “Computerworld Honors Program”, fundat l’any 1988, i constituït per l’Smithsonian’s National Museum of American History i els presidents o caps executius de més de cent empreses internacionals de primera línia en l’àmbit de les tecnologies de la informació, assistits per un Consell Acadèmic.

L’arxiu “Computerworld Honors Collection”, que està dipositat en més de 150 institucions, biblioteques, museus i universitats d’arreu del món, abasta els deu àmbits següents: negocis i serveis relacionats; educació i món acadèmic; medi ambient, energia i agricultura; finances, assegurances i propietat immobiliària; govern i organitzacions sense ànim de lucre; producció industrial; mitjans de comunicació, arts i entreteniment; medicina; ciència; transport.

La versió electrònica de les memòries descriptives dels projectes integra el “Computerworld Honors Archives On Line”, que és cercable per Internet (www.cwheroes.org). Les memòries inclouen una descripció detallada dels projectes, dels seus beneficis a la societat, del paper que hi tenen les tecnologies de la informació, i de com aquestes s’empren de manera original i innovadora.

La decisió d’incorporar el portal edu365.com a l’arxiu “Computerworld Honors Collection” l’any 2003 va ser notificada el desembre de 2002 pel director executiu del Consell Acadèmic del programa “Computerworld Honors Program”. Edu365.com és el primer projecte català, i també el primer de tot l’estat, que s’incorpora a l’arxiu en l’àmbit d’educació i món acadèmic.

Barcelona, 5 de març de 2003