El director general d'FP assisteix a la cloenda del curs d'Auxiliar de Cuina i Serveis Restauració

query_builder   18 juny 2004 12:37

event_note Nota de premsa

El director general d'FP assisteix a la cloenda del curs d'Auxiliar de Cuina i Serveis Restauració

El director general de Formació Professional i Educació Permanent del Departament d’Educació, Josep Francí, conjuntament amb el director de Formació Professional de l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, Daniel Resines, assistiran a l’acte de cloenda del curs d’Auxiliar de Cuina i Serveis de Restauració del PTT (Pla de Transició al Treball) de Nou Barris.L’acte es farà el proper dilluns 21 de juny, a les 19,00 hores de la tarda, al Restaurant Talaia Mar del Port Olímpic de Barcelona (c/ Marina, 16).Aquest programa, organitzat en col·laboració entre el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, s’adreça a joves que han acabat la l’educació secundària obligatòria (ESO) sense haver obtingut la graduació per tal d’oferir-los una nova oportunitat de formació que els permeti la seva inserció en el món laboral i/o, si escau, la seva continuïtat educativa. Els 17 nois i noies, alumnes d’enguany, han rebut una àmplia formació que inclou la preparació per treballar com a auxiliars en la cuina i sala de restaurants i hotels.Per tal de realitzar la formació professionalitzadora en un entorn productiu real, el Departament d’Educació ha signat un conveni amb l’empresa que gestiona el restaurant Talaia Mar, un establiment de categoria alta que gaudeix de gran prestigi a la ciutat i especialment en aquesta zona turística del complex del Port Olímpic. Amb la coordinació del cap de cuina de l’establiment, el Sr. Xavier Plana, els seus professionals han col·laborat en la formació d’aquests joves. En el mateix establiment han rebut diàriament, de gener a juny i al llarg de 400 hores, formació teòrica i pràctica de la mà de les persones que treballen de cuiners i cambrers en el local. Això ha facilitat als joves el domini de les tècniques bàsiques de cuina i de sala de restaurant però també els ha fet desenvolupar, de manera molt especial, les habilitats socials pròpies d’un local de restauració. Els dos darrers mesos han completat la seva formació fent pràctiques a d’altres empreses del sector, fet que els ha permès ampliar la seva visió de l’ofici en contextos similars i perfeccionar els aprenentatges realitzats en l’etapa prèvia i paral·lela de formació en el restaurant.La majoria dels nois i noies acaben el curs amb un contracte de treball a l’empresa on s’han format o a l’empresa on han realitzat pràctiques. Alguns, després de superar la prova corresponent, continuaran la seva formació en els cicles formatius de formació professional de grau mig.L’acte de cloenda té una doble finalitat. D’una banda agrair la col·laboració de l’empresa i el personal que més directament ha participat en la formació en el Restaurant Talaia Mar però també a totes les empreses que, al mateix temps, han acollit als alumnes per realitzar pràctiques. D’altra banda reconèixer a l’alumnat el seu esforç i les competències assolides, amb el lliurament de la certificació corresponent.Barcelona, 18 de juny de 2004