Comença a Barcelona un seminari sobre educació en l'era digital

Organitzat per la Generalitat i Cisco Systems

query_builder   9 octubre 2003 13:48

event_note Nota de premsa

Comença a Barcelona un seminari sobre educació en l'era digital

Organitzat per la Generalitat i Cisco Systems

Aquest matí ha començat el seminari sobre l’educació en l’era digital "Education and IT: The Next Ten Years" que es celebra a Barcelona durant avui dijous i demà divendres. En aquest seminari internacional hi participen els països líders en la modernització del sector educatiu com ara Estats Units, Canadà, Regne Unit, Catalunya, Suècia, Holanda, i Rússia entre d’altres, amb l’objectiu de facilitar l’intercanvi d’experiències i de millors pràctiques, lliçons apreses i iniciatives que afecten els alumnes, professors, centres educatius, famílies i governs. Així mateix, les jornades tenen també per objectiu l’exploració de les perspectives i tendències per als propers 10 anys.

La Generalitat de Catalunya, pionera en el desplegament de les últimes tecnologies de la informació en els centres educatius, i Cisco Systems, líder mundial en solucions de xarxa i infrastructures per a Internet, han organitzat conjuntament aquest seminari "Education and IT: The Next Ten Years".

Aquestes jornades sobre l’ús de les tecnologies de la informació en el món educatiu les ha inaugurat aquest matí el secretari general del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Ramon Farré, i Jordi Botifoll, vice-president de Cisco Systems per tota l’àrea de la mediterrània, amb presència dels màxims responsables del sector educatiu dels països esmentats els quals, durant dos dies, faran diverses ponències sobre l’ús de la tecnologia a l’educació en els seus respectius països.

Catalunya és un país amb una llarga tradició innovadora en el sector de l’ensenyament, on la Generalitat de Catalunya ha estat pionera en la formació i suport als professors, en el desenvolupament de materials i continguts per a l’ensenyament obligatori, en infrastructures informàtiques i de banda ampla per als centres educatius i en l’ús d’Inernet per part de professors i alumnes. Catalunya ha mantingut estretes relacions amb Cisco Systems i ha desenvolupat una ampla política d’impuls de l’ús de les noves tecnologies de la informació dels alumnes i del desenvolupament de competències i eines claus. El portal educatiu www.edu365.com, que proporciona als alumnes oportunitats per l’aprenentatge, tant a casa com a l’escola, n’és un clar exemple.

Jordi Botifoll, vice-president de Cisco Systems a l’àrea de la mediterrània ha manifestat que "Cisco Systems reconeix els grans avantatges que les tecnologies de la informació poden aportar al procés educatiu. Unes avantatges que ja s’han experimentat a diversos països del món,  i que els seus governs i administracions no han trigat a aplicar les més avançades tecnologies de l’ensenyament. El seminari "Education and IT: The Next Ten Years" permetrà a aquestes institucions compartir les experiències i analitzar l’evolució dramàtica que l’educació va a experimentar a la propera dècada".

La resta de països que participen en el seminari "Education and IT: The Next Ten Years" compartiran durant dos dies un ampli ventall d’experiències en educació.

Al Regne Unit, el govern ha impulsat la xarxa nacional National Grid for Learning, que permet la connexió entre els centres educatius de tot el país, a més de museus, biblioteques i altres centres públics, i així ha creat una ampla infrastructura per a l’intercanvi de coneixements i recursos per a la formació.

A Holanda s’ha creat Kennisnet ("La Red de Aprendizaje"), que dóna accés a recursos de multimèdia a les escoles i instituts del país. A Canadà, el govern de la província d’Alberta, ha creat la iniciativa Supernet per a proveir la connexió de l’alta velocitat entre les escoles, instituts, biblioteques i altres autoritats públiques a un preu altament competitiu.

Ramon Farré, secretari general del Departament d’Ensenyament ha indicat que "les noves tecnologies han deixat enrere molts processos tradicionals i estan impactant notablement en el nostre aprenentatge. La Generalitat de Catalunya, una de les administracions pública pioneres en el desplegament de les tecnologies per a la millora del sistema educatiu, i Cisco Systems han convocat a les institucions internacionals líders en l’àmbit de l’ensenyament per compartir experiències amb personalitats rellevants".

Barcelona, 9 d’octubre de 2003