Cloenda del programa Treballem per a la Formació a Manresa

query_builder   13 desembre 2002 12:29

event_note Nota de premsa

Cloenda del programa Treballem per a la Formació a Manresa

El proper dilluns dia 16 de desembre es farà a la Fundació Lacetània a Manresa l’acte de cloenda i lliurament de diplomes del projecte Casa d’Oficis: Treballem per a la Formació (TxF) que s’ha realitzat durant l’any 2002 als IES Lacetània i Guillem Catà       de Manresa i Quercus de Sant Joan de Vilatorrada amb una participació de 50 nois i noies d’entre 16 i 24 anys que s’han format i han estat treballant en un dels set oficis següents: fusteria, fusteria d’alumini, jardineria, manteniment, paleta, pintura i serralleria.

L’acte de cloenda i lliurament de diplomes, que presidirà la directora general de Formació Professional, Maria Rosa Fortuny, i el                director general d’Ocupació, Manuel Romero, vol reconèixer l’esforç d’aprenentatge realitzat per tots aquests nois i noies així com la qualitat dels treballs desenvolupats i les actituds que els joves han mostrat en la seva tasca quotidiana. L’acte es farà a les 12,30 hores.

Durant 12 mesos, aquests joves ha realitzat un programa de formació organitzat en dos fases. Els sis primers mesos (1ª fase) els joves han rebut formació tèorico-pràctica sobre l’ofici en les instal·lacions i tallers dels IES. Els darrers 6 mesos han tingut           l’oportunitat de tenir el que per a molts ha estat la seva primera experiència laboral. El Departament d’Ensenyament els ha contractat amb un contracte per a la formació i han estat treballant, sota les ordres del monitor o monitora corresponent, i, a l’hora, han seguit dedicant una part de la jornada a la formació.

Cadascú en la seva especialitat, han treballat en l’execució de projectes de millora i manteniment de les instal·lacions del IES del seu territori: arranjament de les àrees enjardinades, pintura d’aules i espais comuns, revisió de quadres elèctrics, millora i             instal·lació de nous sistemes de reg, reparació i tractament dels diversos elements de fusta dels edificis, instal·lació i reparació de panys, instal·lació de portes i finestres d’alumini en substitució de les de fusta, …

Ara els queda assolir el darrer objectiu últim del programa: trobar una feina i incorporar-se al món laboral com han fet els seus companys d’edicions anteriors. En aquest cas els resultats han estat positius: l’any 2001 un 48% va trobar feina només      acabar el programa i el 84% ho havia aconseguit durant els 6 mesos immediats a la finalització.

El projecte Treballem per a la Formació s’inscriu en el marc de les Cases d’Oficis que promou el Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme amb el suport del Fons Social Europeu. L’organitza i gestiona el Departament d’Ensenyament i es             desenvolupa en les instal·lacions dels Instituts d’Ensenyament Secundari (IES) com a programa de garantia social.

El programa s’aplica arreu de Catalunya i enguany hi participen un total 1173 joves, distribuïts en 52 IES i 123 grups.

Programa casa d’oficis: "Treballem per a la formació TxF"

Bages

Edició 2001 (Gener - Desembre 2001)

 4 IES: Quercus, Lacetània, Guillem Catà i St. Ramon

 65 places ofertades

 7 grups, en les especialitats següents:

- Fusteria: 1

- Jardineria: 1

- Manteniment: 1

 - Pintura: 2

- Serralleria: 2

Edició 2002 (Gener-Desembre 2002)

 3 IES: Quercus, Lacetània, Guillem Catà

 50 places ofertades

 5 grups, en les especialitats següents:

- Fusteria: 1

- Jardineria:1

- Manteniment: 1

- Pintura: 1

- Serralleria: 1

Participants:

- 76% entre 16 i 17 anys

- 88% homes

Resultats de l’edició de l’any 2001:

Inserció laboral en finalitzar:

- Fusteria 56%

- Jardineria 50%

- Manteniment 56%

- Pintura 42%

- Serralleria 44%

TOTAL 48%

Inserció laboral als 6 mesos:

- Fusteria 83%

- Jardineria 67%

- Manteniment 83%

- Pintura 75%

- Serralleria 100%

TOTAL 84%

Barcelona, 13 de desembre de 2002