La Generalitat cedeix a l'Institut Guttmann la finca que ocupa actualment a Barcelona perquè hi faci un nou centre sociosanitari [Actualitzada]

query_builder   10 juliol 2003 12:18

event_note Nota de premsa

La Generalitat cedeix a l'Institut Guttmann la finca que ocupa actualment a Barcelona perquè hi faci un nou centre sociosanitari [Actualitzada]

La Conselleria d’Economia i Finances, a proposta del Govern, ha formalitzat la cessió gratuïta a l’Institut Guttmann de la propietat definitiva de l’edifici que actualment ocupa a Barcelona. Fins ara, la finca era propietat de la Generalitat de Catalunya i aquesta fundació privada l’utilitzava per a l’atenció i recuperació de persones amb un alt grau de discapacitat.

Segons el conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, “la cessió que s’ha dut a terme avui permetrà a l’Institut Guttmann utilitzar les seves antigues instal·lacions per a noves utilitats socials”. Aquesta operació “fa palesa la voluntat del Govern català per ajudar l’Institut Guttmann a consolidar-se com l’hospital de referència a nivell europeu pel que fa a la rehabilitació de persones amb lesions medul·lars, cerebrals o neurològiques”, ha afegit el conseller.

L’immoble cedit, conegut antigament com “Hospital de la Magdalena” està situat al número 57 del carrer Garcilaso i fa cantonada amb l’Avinguda Meridiana. Ocupa una superfície total de 2.096 m2, sobre la qual es troben diversos edificis connectats entre ells que sumen un total de 1.244 m2. La propietat està valorada en 6.240.144 euros. El conseller Homs, a més, ha demanat que la part d’aquest solar que és propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social també es cedeixi a aquesta institució.

Per la seva banda, la Fundació Privada Institut de Neurorehabilitació Guttmann es compromet a continuar fent servir aquestes instal.lacions amb una finalitat social i sense afany de lucre. L’edifici permetrà a aquesta institució continuar essent pionera a l’Estat espanyol en l’aplicació i la investigació de nous mètodes per rehabilitar les persones amb discapacitats i millorar la seva qualitat de vida. L’Institut Guttmann, nascut el 1965, es caracteritza també pel seu alt nivell de qualitat humana, científica i tècnica.

D’aquesta manera, es constata la voluntat del Govern català per recolzar els projectes que permeten convertir Catalunya en un espai de referència en la investigació mèdica internacional. Aquest suport s’emmarca en la línia de potenciar una sanitat de qualitat i equitativa, i en l’aposta per continuar millorant la xarxa sanitària a Catalunya.