La Generalitat troba una solució pels últims 91 mutualistes afectats per la crisi d'Eurobank

query_builder   3 octubre 2003 18:23

event_note Nota de premsa

La Generalitat troba una solució pels últims 91 mutualistes afectats per la crisi d'Eurobank

La crisi d’Eurobank, actualment en suspensió de pagaments, va afectar 91 persones que eren titulars de productes “unit linked” emesos per les mútues Norton Life i Caja Hipotecaria Catalana Mutual i referenciats en dipòsits i accions d’aquest banc.

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ja va anunciar el passat dimarts al Parlament que s’estava intentant trobar una solució per als 91 afectats que tenien risc de perdre els seus estalvis a causa de la suspensió de pagaments del banc. El Departament d’Economia, que té intervingudes les mútues, els ha comunicat avui que han de substituir els actius subjacents (dipòsits i accions de l’Eurobank) d’aquests 91 contractes d’assegurances, per uns altres actius, perquè els afectats puguin recuperar, si ho desitgen, els seus estalvis.

Aquesta solució passa per la substitució dels esmentats actius per altres de més ràpida liquiditat, cosa que permetrà fer front a partir de la setmana vinent a les sol·licituds de devolució que presentin les persones d’aquest col.lectiu que desitgin rescatar aquests contractes. No obstant això, la Generalitat, a dia d’avui, vol deixar clar que no és necessari que els clients d’aquestes entitats rescatin per temor a perdre els seus estalvis, perquè les mútues estan sota control i tenen capacitat per atendre els seus compromisos.

Aquesta mesura permet desvincular totalment l’impacte de la suspensió de pagaments d’Eurobank sobre les mutualitats en les operacions de “unit linked” venudes per les mútues. Així, es dóna total solució als últims mutualistes afectats per aquesta crisi que queden en aquests moments.