Homs preveu que Catalunya tancarà el 2003 amb una inflació del 3%

query_builder   13 novembre 2003 14:14

event_note Nota de premsa

Homs preveu que Catalunya tancarà el 2003 amb una inflació del 3%

Diu que Catalunya ha de reduir el seu dèficit fiscal per poder compensar el diferencial de preus que té respecte l’Estat espanyol

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha dit aquest matí que les darreres dades sobre la inflació permeten preveure que Catalunya tancarà el 2003 amb un IPC del 3%. “La inflació catalana està baixant i hi ha una tendència a la contenció dels preus, cosa que sempre és una bona notícia per a la nostra economia”. En aquest sentit, Homs ha recordat que l’índex de preus al consum a Catalunya s’havia arribat a situar al 3,5%. “Que avui l’IPC sigui del 3,1% demostra que les coses s’estan fent bé i que els agents econòmics i socials han pres consciència de la importància que té la contenció dels preus per a la bona marxa de l’economia. Ho estem fent bé”, ha dit el conseller.

No obstant això, Homs ha recordat que persisteix el diferencial de preus entre Catalunya i l’Estat espanyol. “Un diferencia de cinc dècimes posa de manifest que la vida és una mica més cara a Catalunya. Per això, el Govern català posa en marxa actuacions per pal·liar aquesta diferència com els complements a les pensions”, ha explicat. El conseller, però, ha recordat que els ciutadans i ciutadanes de Catalunya aporten cada any a l’Estat dos bilions d’euros de les antigues pessetes que mai se’ls retornen.“Hem de reduir de forma urgent aquest dèficit. Catalunya necessita que els seus impostos es quedin més a casa i que aquests recursos addicionals serveixin justament per compensar i reduir aquesta diferència de preus respecte a Espanya”, ha apuntat.

Barcelona, 13 de novembre del 2003