L'Idescat col·laborarà en matèria estadística amb les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Sabadell i de Terrassa

query_builder   13 juliol 2004 15:15

event_note Nota de premsa

L'Idescat col·laborarà en matèria estadística amb les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Sabadell i de Terrassa

El secretari de promoció econòmica de Departament d’Economia i Finances, Andreu Morillas; el president de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Sabadell, Antoni Peñarroya, i, el vicepresident de la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, Marià Galí, han signat aquest matí un conveni de col·laboració entre l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) i les dues cambres per a l’execució de l’enquesta d’expectatives empresarials en la demarcació territorial d’ambdues Cambres.

El conveni contempla la realització d’una enquesta de conjuntura de caràcter semestral a 700 empreses de diferents dimensions i dels sectors més presents a la zona per tal de fer l’anàlisi i el seguiment de l’estructura i la dinàmica socioeconòmica de les demarcacions territorials de les cambres de Sabadell i Terrassa.

Aquest acord de col·laboració d’ambdues Cambres amb l’Idescat permet disposar d’un assessorament en l’elaboració dels treballs metodològics i de camp, així com en el tractament de resultats, seguint uns criteris tècnics homogenis i comparables a les estadístiques oficials. Això fa que aquesta anàlisi de la conjuntura sigui el referent d’estadística oficial reconeguda sobre el Clima Econòmic d’aquestes demarcacions.

L’Enquesta sobre les expectatives empresarials (clima econòmic) a les demarcacions de les Cambres Oficials de Comerç i Indústria de Sabadell i Terrassa és una operació de caràcter qualitatiu que recull opinions empresarials sobre les expectatives i evolució de diferents aspectes conjunturals de la indústria, la construcció i els serveis que permet valorar les expectatives, és a dir, l’evolució econòmica dels diferents sectors a curt i mitjà termini.

Entre les principals variables d’estudi hi ha la cartera de comandes, els estocs de productes, la producció, els preus de l’empresa (compra i venda) així com el grau d’utilització de la capacitat productiva.