L'ICF Holding tanca el finançament dels trens de la Línia 9 de metro de Barcelona per 350 MEUR

El BEI, l'ICF Holding, La Caixa, Caja Madrid i Société Générale, financen l'operació

query_builder   13 setembre 2004 20:00

event_note Nota de premsa

L'ICF Holding tanca el finançament dels trens de la Línia 9 de metro de Barcelona per 350 MEUR

El BEI, l'ICF Holding, La Caixa, Caja Madrid i Société Générale, financen l'operació

La societat Arrendadora Ferroviària, constituïda al juliol, llogarà a l’ATM els 50 combois comprats a Alstom

L’Institut Català de Finances (ICF) ha posat el punt i final a l’operació per a la compra i el finançament dels 50 combois que circularan per la Línia 9 del Metro de Barcelona. En un acte presidit pel conseller d’Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, la societat Arrendadora Ferroviària -constituïda per l’ICF Holding, La Caixa, Caja Madrid i Société Générale- ha signat els contractes de finançament per un import de 350 MEUR. El finançament dels 50 trens que Arrendadora Ferroviària ha comprat a Alstom ha estat concedit pels quatre socis de l’empresa arrendadora. Aquesta operació, però, també rep el suport del BEI, que hi aportarà fins a 140 MEUR.

Amb la signatura d’avui es tanca el procés de compra que va començar el passat 23 de juliol. Segons el text del conveni signat aleshores, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) llogarà els 50 trens a Arrendadora Ferroviària S.A, propietària dels vehicles, mitjançant una operació d’arrendament operatiu de material rodant. El lloguer es farà durar un període mínim de 21 anys, ampliables a 28. Un cop acabat aquest període, l’ATM podrà optar a la compra dels trens.

A banda del conseller d’Economia i Finances, també han assistit a l’acte de signatura dels contractes: Ramón Seró, director general de l’ATM; Antonio Oporto, president d’Alstom Transporte Espanya; Joan Carles Rovira, d’Arrendadora Ferroviària S.A.; Josep Maria Ayala, president de l’ICF Holding; Tomas Muniesa, director General de La Caixa; Ferran Travé i Miquel Garrido, de Caja Madrid; Gilbert Pla i Alvaro Huete, de Société Genérale, S.A; Cristopher Knowles i Ignacio Lacorzana, del BEI.

Barcelona, 13 de setembre del 2004