Homs explica els avantatges dels instruments de finançament de la Generalitat davant de 700 executius

query_builder   23 octubre 2003 14:13

event_note Nota de premsa

Homs explica els avantatges dels instruments de finançament de la Generalitat davant de 700 executius

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha explicat aquest matí els diversos instruments de finançament que ha posat en marxa la Generalitat per impulsar el creixement de l’economia catalana (ICF, ICCA, ICF HOLDING, CRÈDITPLUS, AVALIS i 10 SOCIETATS DE CAPITAL RISC). El conseller, que ha inaugurat el I Congrés de Finançament i Inversió, ha dit que el Govern posa a disposició del teixit empresarial català eines financeres que es diferencien de les que ofereixen les entitats financeres tradicionals ja que complementen els seus actuals serveis i són capaces d’assumir una major part de risc.“aquest instruments canalitzen i reforcen el caràcter emprenedor de la societat catalana i donen suport a projectes innovadors”, ha dit Homs.

Professionals especialitzats en la gestió del capital risc

Al mercat actual existeixen molt bons equips de professionals especialitzats en la gestió del capital risc, principalment en el sector dels bancs i les caixes, que aporten uns nivells de qualitat i rigor a totes les operacions de caràcter financer que fan aquestes entitats. És per això que la Generalitat, amb la voluntat de complementar aquesta oferta existent, ha posat en marxa una estratègia per oferir a mitjà termini capital humà especialitzat que pugui donar al mercat alternatives eficaces en la gestió del Capital Risc. “Avui és més important disposar d’un capital humà capacitat per donar més viabilitat a les polítiques de creixement del país, que donar grans volums de recursos”, ha dit el Conseller. En aquest sentit, ha anunciat que en un termini de 3 anys el mercat català haurà de comptar amb uns 400 professionals especialitzats en l’àmbit del capital risc.

Línies d’actuació des de l’àmbit públic que impacten en l’economia

Homs ha dit que les empreses catalanes estant utilitzant de forma molt intensa els instruments de finançament que existeixen, i també els que la Generalitat posa a l’abast de petites i mitjanes empreses, “instruments que serveixen per impulsar sectors emergents que aporten valor afegit a l’economia catalana”, com ara la indústria de continguts, les noves tecnologies, les ciències de la vida, o el medi ambient, entre d’altres. Així, l’ICF ha doblat des del 2001 la seva cartera de crèdits, que ha passat dels 470 milions d’euros als 1.100. D’altra banda, l’ICCA ha triplicat  els préstecs concedits en 3 anys. A més, iniciatives com CrèditPlus, que bonifica un 1% dels tipus d’interès dels crèdits que demanen les empreses, han atès 1.400 sol·licituds en tres mesos. A més, la societat de garantia recíproca Avalis, estudia ja 100 projectes d’empreses catalanes que han demanat que se’ls concedeixi un aval.

Barcelona, 23 d’octubre del 2003