L'ICF Holding renova el seu Consell d'Administració

query_builder   25 maig 2004 13:50

event_note Nota de premsa

L'ICF Holding renova el seu Consell d'Administració

La societat vol potenciar l’oferta de fons de capital risc i l’impuls de projectes econòmics i d’infraestructures

La Junta General de l’ICF Holding, S.A Unipersonal, societat filial de l’Institut Català de Finances, ha nomenat els nous membres del seu Consell d’Administració. Segons assegura el secretari de Promoció Econòmica de la Generalitat i president de l’Institut Català de Finances, Andreu Morillas, “aquest canvi és el primer pas d’una nova etapa de creixement de l’ICF Holding, en la que es vol estructurar i potenciar l’oferta de fons de capital risc i l’impuls de projectes econòmics i infraestructurals”.

El nou Consell d’Administració, està format per directius de diferents àmbits de l’Administració i del món de l’empresa. Durant la reunió, el seu president, Josep Maria Ayala, ha donat a conèixer les grans línies d’actuació de la societat per aquesta legislatura i que, segons ha explicat, es resumeixen en tres: estructurar i potenciar l’oferta i la gestió de capital risc per a la capitalització d’empreses; participar en la promoció econòmica de grans projectes econòmics o d’infraestructures; i consolidar la funció de serveis financers al diferents departaments de la Generalitat de Catalunya i els seus organismes.

Amb un actiu de 90 milions d’euros, i uns fons propis de 30M, l’ICF Holding, va ser creada l’any 2002 amb l’objectiu de canalitzar participacions financeres en organismes públics i empreses privades, i en activitats de capital risc. Actualment, participa en sis fons de capital risc: Invernova (per impulsar empreses en fase de naixement i en sectors emergents), Innocat (per finançar projectes d’innovació), Invercat (dedicat a finançar projectes d’inversió a l’estranger de les empreses catalanes), Invermedia i  Spinnaker (que financien projectes d’empreses del sector audiovisual català), i Catalana d’Iniciatives. També té participacions en la societat Fira 2000, S.A, i  a Avalis, la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya.

Des d’aquest dilluns, formen part del Consell d’Administració de l’ICF Holding: Andreu Morillas, president de l’ICF i secretari de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya; Joan Carles Rovira, director General de l’ICF Holding; Josep Lluís Oller Ariño, economista; Helena Guardans i Cambó, de l’empresa Sellbytel Singular; Agustí Segarra, director del CIDEM; Jordi Serret, director general del Copca; Francesc Baltasar i Albesa, director general de Relacions Institucionals i participació; Josep Marqués i Ferrer, de Barcelona Activa; i Àngels Valls i Valls, responsable d’Iniciatives econòmiques de la Secretaria de Promoció Econòmica de la Generalitat de Catalunya.