Homs defensa les competències de la Generalitat en matèria de mutualitats

query_builder   27 octubre 2003 19:38

event_note Nota de premsa

Homs defensa les competències de la Generalitat en matèria de mutualitats

El Conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, defensa la Llei catalana de mútues i les competències de la Generalitat, perquè “són unes competències que ens atorga l’Estatut”. En relació a l’admissió a tràmit per part del TC del recurs del Govern central contra la Llei catalana de Mutualitats de Previsió Social, Homs opina que el que està posant en qüestió el Govern del PP és l’àmbit territorial d’aplicació de la Llei,“nosaltres defensem que la Generalitat ha de tenir competència sobre les mutualitats catalanes  que tenen la seu i l’activitat principal a Catalunya. En canvi, el Partit Popular no comparteix aquest criteri, i no vol que les mutualitats tinguin cap activitat fora de Catalunya”.

El conseller d’Economia considera que el fet que quan una entitat catalana posa el peu fora del territori canviï el seu òrgan tutelant“és absurd en un món com el d’avui cada cop més internacionalitzat”.

Respecte a la suspensió cautelar de determinats articles de la Llei catalana de mútues, el Conseller d’Economia entén que“el govern espanyol podria no haver-ho demanat. Tot i així, no ens estranya gens, atesa l’actitud negativa contra la Generalitat i les competències catalanes.” Així, Homs qualifica aquest fet com “una mostra més de la desconfiança, de la manca de lleialtat institucional i un acte més d’agressió contra l’Estatut i les competències de la Generalitat, a què massa sovint ens té acostumats”.

“Una vegada més es posa de manifest que el Partit Popular a Catalunya diu una cosa i a Madrid en fa una altra”, afirma Homs.

Barcelona, 27 d’octubre del 2003