Homs demana als dirigents europeus que s'esforcin per recuperar la unitat europea

query_builder   24 març 2003 17:25

event_note Nota de premsa

Homs demana als dirigents europeus que s'esforcin per recuperar la unitat europea

El conseller d’Economia i Finances, Francesc Homs, ha demanat als dirigents europeus que actuïn amb prudència a l’hora de reconstruir la necessària unitat europea que aquests dies s’ha vist quebrada per la intervenció anglo-americana a l’Iraq. “Des de Catalunya no podem sinó demanar a la Presidència i a tots els Estats membres de la UE, que treballin per recompondre la unitat europea i el restabliment del paper de les Nacions Unides al món”, ha dit el Conseller.

Durant l’acte de presentació de l’Informe Semestral sobre l’estat de la Unió Europea, que ha tingut lloc avui a la seu del Patronal Català pro Europa, el conseller Homs ha manifestat que “ara més que mai, cal treballar per recomposar la unitat de la política exterior europea, sense debilitar el procés de construció de la UE”.

Homs ha reconegut que “la guerra ho intoxica tot”, però, també ha recalcat que “no ens hem d’enfonsar ni analitzar-ho tot sota el prisma de la crisi, ja que la Unió Europea incorpora valors més positius que no pas obstacles en el camí”. El conseller ha afegit que “hem de saber aprendre d’aquesta situació adversa, per poder prendre decisions que reforcin el procés d’ampliació”. En aquest sentit, ha considerat decisiu el Consell Europeu de Tessalònia, que se celebrarà el proper mes de juny, “des d’on s’hauran de donar missatges polítics claus per al futur dels ciutadans europeus”

El conseller ha exposat aquestes idees durant la cloenda de la intervenció del secretari general d’Afers Europeus de Grècia, Ilias Plaskovitis. Aprofitant la proximitat del dirigent grec, Homs l’ha felicitat pel bon ritme de creixement de l’economia del seu país, però també li ha aconsellat que controlin l’excessiu endeutament que pateixen. Plaskovitis ha agraït l’aportació del conseller, i ha explicat que ja estan treballant per posar-hi remei.