El Govern creu que la reducció de la inflació és una bona notícia per a l'economia catalana

query_builder   15 abril 2004 17:00

event_note Nota de premsa

El Govern creu que la reducció de la inflació és una bona notícia per a l'economia catalana

15 d’abril del 2004

Castells valora “positivament” que el diferencial de preus amb Espanya s’hagi reduït una dècima i destaca que des del desembre l’IPC ha baixat sis dècimes

El conseller d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castells, ha dit avui que la reducció de la inflació interanual el mes de març és una “bona notícia per a l’economia catalana”. Les dades, que situen l’IPC català al 2,5%, “confirmen una tendència progressiva a la moderació dels preus en els mercats catalans. Des del desembre de l’any passat fins ara, la inflació s’ha reduït sis dècimes. El del març, és el IPC en els darrers cinc anys”. El conseller ha destacat que aquest descens ens permetrà ser més competitius, continuar creixent i preservar el poder adquisitiu de les rendes més baixes. En aquest sentit, ha volgut posar de manifest que els agents econòmics socials han pres consciència del problema de l’increment continuat dels preus i estan actuant amb responsabilitat.

A més, Castells ha valorat “positivament” que, per primera vegada en set mesos, el diferencial entre els preus catalans i els espanyols s’hagi reduït una dècima. L’IPC català es va situar el mes passat quatre dècimes per sobre de la inflació interanual registrada per a tot l’Estat. No obstant això, el conseller ha dit que el Govern “es manté alerta” i que continuarà treballant per estudiar les causes de fons d’aquesta diferència amb Espanya i per buscar possibles solucions i aconseguir que l’IPC no minvi la competitivitat dels productes catalans als mercats exteriors. En aquest sentit, Castells també ha volgut recordar que, tot i la reducció, la inflació a Catalunya encara està lluny de la corresponent a la zona euro, que el mes de febrer va situar-se a l’1,6%.