El Govern català es mostra preocupat pel diferencial de preus de Catalunya respecte a l'Estat espanyol i la zona euro

Castells satisfet per la desacceleració continuada de l'IPC en comparació amb el 2002

query_builder   15 gener 2004 10:30

event_note Nota de premsa

El Govern català es mostra preocupat pel diferencial de preus de Catalunya respecte a l'Estat espanyol i la zona euro

Castells satisfet per la desacceleració continuada de l'IPC en comparació amb el 2002

El conseller d’Economia i Finances, Antoni Castells, s’ha mostrat preocupat pel diferencial dels preus que existeix entre Catalunya i l’Estat espanyol i Europa. Les dades sobre la inflació el passat mes de desembre, conegudes avui, confirmen aquesta diferència, que es manté en cinc dècimes per sisè mes consecutiu respecte a l’Estat espanyol, i en un punt respecte a la zona euro. “Des del Govern, estem preocupats per aquesta diferència, que sembla que és crònica, perquè debilita clarament la nostra competitivitat”, ha dit el conseller.

Castells ha explicat que cal reduir aquest diferencial i la tendència a l’alça dels preus perquè les empreses catalanes puguin ser més competitives a Europa i al món, ja que l’economia catalana no es pot basar en un model sustentat fonamentalment pels costos salarials baixos. En aquest sentit, el conseller ha dit que durant aquesta legislatura el Govern català posarà l’accent en intentar millorar la competitivitat de les empreses catalanes i que, per això, pretén arribar a un gran acord estratègic amb els agents econòmics i socials per millorar la productivitat de la nostra economia. Així, s’impulsaran polítiques que consolidin un model econòmic català basat en un teixit empresarial modern, adaptat a les noves tecnologies, ric en investigació i innovació i, sobretot, recolzat en un capital humà altament format.

El desembre, es confirma el descens de la inflació

Tot i deixar palès el diferencial de preus amb la resta de l’Estat, el conseller Castells ha volgut ressaltar que l’IPC català ha emprès una tendència a la baixa. El creixement dels preus ha tancat l’any 2003 en un 3’1%, i és 1’2 dècimes inferior al registrat l’any 2002 (4’3%). “Estic satisfet perquè si observem l’evolució de la inflació des del 2002, es confirma la desacceleració pausada però continuada dels preus, una  bona notícia per a la nostra economia”, ha comentat.

Barcelona, 15 de gener del 2004