Vilajoana lamenta la mort de Terenci Moix i destaca la seva capacitat d'arribar a la gent

El conseller de Cultura ha recordat la ironia i el sentit de l'humor de l'escriptor

query_builder   2 abril 2003 11:08

event_note Nota de premsa

Vilajoana lamenta la mort de Terenci Moix i destaca la seva capacitat d'arribar a la gent

El conseller de Cultura ha recordat la ironia i el sentit de l'humor de l'escriptor

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha lamentat la mort de Terenci Moix, nom amb què és conegut l’escriptor i crític literari i cinematogràfic Ramon Moix i Messeguer. El conseller ha destacat la capacitat de Moix “de comunicar, d’arribar a la gent amb la seva obra, amb temes que interessaven molt als lectors com ara la seva passió per Egipte”.

Jordi Vilajoana ha recordat “la forta personalitat, la ironia i el sentit de l’humor de Terenci Moix que es reflectien clarament en la seva vida i en la seva obra”. El conseller s’ha referit també a “l’interès de Moix pel cinema, del qual parlava sempre de forma molt planera i divulgativa”.

Nascut a Barcelona el 1942, Terenci Moix es va donar a conèixer com a escriptor amb La torre dels vicis capitals (1968), amb la qual va guanyar el premi Víctor Català. Dos anys després va publicar El día que va morir Marilyn i el 1972, Siro o la increada consciència de la raça, amb les quals va obtenir el premi de la Crítica Serra d’Or. L’any 1986 va guanyar el premi Planeta per l’obra No digas que fue un sueño i el 1992, el premi Ramon Llull i el Lletra d’Or amb El sexe dels àngels. L’any 2002 va publicar El arpista ciego, amb la qual va ser guardonat amb el premi Fundació José Manuel Lara de Novel·la.

El conseller de Cultura té previst visitar aquesta tarda la capella ardent de l’escriptor, que s’instal·larà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona, 2 d’abril de 2003