Obert el termini per participar en la 6a Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa

La pròxima edició se celebrarà del 31 d'octubre al 2 de novembre de 2003

query_builder   13 febrer 2003 10:54

event_note Nota de premsa

Obert el termini per participar en la 6a Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional de Manresa

La pròxima edició se celebrarà del 31 d'octubre al 2 de novembre de 2003

El Departament de Cultura, a través del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), ha obert el termini d’inscripció per a la presentació de les propostes artístiques que vulguin participar en la 6a edició de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa (Bages), que enguany se celebrarà del 31 d’octubre al 2 de novembre pròxims.

    La comissió artística de la Fira acceptarà propostes fins al 25 d’abril pròxim. A partir d’aquella data, la comissió s’encarregarà de fer la selecció de tots els projectes que formaran part de la programació del certamen. Les companyies i artistes que es presentin hauran d’estar disponibles per poder ser contractades per actuar durant l’any 2004.

    Entre els elements que valorarà la comissió artística destaca, com a novetat per a la pròxima edició, l’ús de màscares en els espectacles. La comissió també tindrà en compte, entre d’altres: els espectacles de nova creació que destaquin pels referents tradicionals; les creacions que parteixin o tinguin com a referent la cultura i la llengua catalanes; repertoris inèdits recuperats; actuacions de grups festius de carrer; els concerts vocals o instrumentals que estiguin formats per obres tradicionals, interpretats per instruments tradicionals o versions de temes tradicionals; les col·laboracions entre artistes de diferents àmbits geogràfics, així com la combinació de diferents disciplines artístiques.

    La 5a edició de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional, que es va celebrar a Manresa de l’1 al 3 de novembre del 2002, va comptar amb 88 espectacles de 109 companyies, distribuïts en 14 escenaris fixes i quatre d’itinerants i va ser visitada per 100.000 persones.

Barcelona, 13 de febrer del 2003

Més informació al web: www.tradifiramanresa.com.