Mieras nomena Antoni Llevot representant del Departament de Cultura en la Comunitat de Treball dels Pirineus

Demà, reunió a Andorra de la comissió de cultura d'aquest organisme

query_builder   1 setembre 2004 17:46

event_note Nota de premsa

Mieras nomena Antoni Llevot representant del Departament de Cultura en la Comunitat de Treball dels Pirineus

Demà, reunió a Andorra de la comissió de cultura d'aquest organisme

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha nomenat el director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, Antoni Llevot, representant del Departament de Cultura en la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). La CTP és una associació regional de cooperació transfronterera integrada per les comunicats autònomes d’Aragó, Euskadi, Navarra i Catalunya, les regions franceses d’Aquitània, Llenguadoc-Rosselló i Migdia Pirineus i el Principat d’Andorra. Actualment la presidència d’aquest organisme correspon a Catalunya.

 La Comunitat de Treball dels Pirineus té quatre comissions de treball. El Departament de Cultura hi participa en la de Cultura, Joventut i Esports. Precisament, demà 2 de setembre se celebrarà a Ordino (Andorra) la pròxima reunió de treball d’aquesta comissió.

Antoni Llevot, que continuarà com a director dels serveis territorials de Cultura a Lleida, va néixer a Betesa (Franja de Ponent, Osca), el 7 de juny de 1950. És llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Va ser regidor de Patrimoni historicoartístic, Museus i Arts Plàstiques de l’Ajuntament de Lleida, diputat provincial i conseller del Consell Comarcal del Segrià. Va dirigir l’Escola Municipal de Belles Arts de Lleida i va presidir l’Institut Municipal de Música de Lleida. També ha estat membre del Patronat del Museu d’Art Jaume Morera de Lleida i del Consell Rector de l’Institut d’Estudis Ilerdencs. El passat mes de gener va assumir la direcció dels serveis territorials de Cultura a Lleida.

D’altra banda, la consellera Mieras, té prevista la propera incorporació de Francesca García Almagro com a cap del seu gabinet, ocupant la plaça que estava vacant. Francesca García, llicenciada en Geografia i Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, era fins ara la directora-gerent del Museu de Badalona, càrrec al qual va accedir el 1999.

 Nascuda a Jaén el 17 de novembre de 1967, Francesca García Almagro, especialista en tasques de gestió i direcció, ha completat la seva formació amb cursos de gestió administrativa i cultural i de museologia i arxivística. És coautora de diverses publicacions i articles sobre història local de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet i consellera de redacció del diari El Punt.

Barcelona, 1 de setembre de 2004