La consellera Mieras nomena Antoni Sabaté coordinador territorial de Cultura a les Terres de l'Ebre

Va ser alcalde de Flix durant setze anys

query_builder   22 gener 2004 09:55

event_note Nota de premsa

La consellera Mieras nomena Antoni Sabaté coordinador territorial de Cultura a les Terres de l'Ebre

Va ser alcalde de Flix durant setze anys

La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha nomenat Antoni Sabaté Ibarz coordinador territorial del Departament de Cultura a les Terres de l’Ebre. Sabaté, nascut a Flix (Ribera d’Ebre) el 12 de novembre de 1954, va ser alcalde d’aquesta població durant setze anys, des del 1987 fins al 2003.

 Va estudiar a la Universitat Laboral de Córdoba on va obtenir el títol d’oficial industrial en la branca de forja artística. El 1972 va haver d’interrompre els seus estudis en ser expulsat de la Universitat per motius polítics, com a conseqüència d’una vaga d’estudiants en contra del franquisme, de la qual fou un dels promotors. Antoni Sabaté va ser, als 20 anys, president de l’Orfeó de Flix, i ha estat un dels impulsors de l’Escola Municipal de Música on, amb el suport de la Jove Orquestra de Cambra de la Ribera d’Ebre, va promoure el cicle anual de concerts a Flix, conegut com la Primavera Musical.

 Pel que fa a altres camps culturals, ha participat en certàmens poètics d’àmbit comarcal, ha presidit el grup escènic Flexus Teatre, és membre de l’associació de defensa del patrimoni arqueològic La Cana i soci del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre. En l’àmbit dels mitjans de comunicació, Sabaté va ser sots-director de la revista d’informació local La veu de Flix i ha escrit articles d’opinió a diferents mitjans de les Terres de l’Ebre. 

 En l’àmbit polític, a més d’haver estat alcalde de Flix, en va ser regidor en el període 1983-1987, diputat provincial entre els anys 1983 i 1991 i diputat del Parlament de Catalunya durant el final de la cinquena legislatura i tota la sisena. És president del PSC a la regió de l’Ebre.

Barcelona, 22 de gener de 2004