La Generalitat rep els arxius de Laboratoris Uriach

La documentació ingressa a l'Arxiu Nacional de Catalunya

query_builder   16 octubre 2003 10:19

event_note Nota de premsa

La Generalitat rep els arxius de Laboratoris Uriach

La documentació ingressa a l'Arxiu Nacional de Catalunya

L’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) ha ingressat els fons i documentació de Laboratoris Uriach. La recepció dels arxius és fruit d’un acord signat avui, dijous 16 d’octubre, al Palau de la Generalitat pel president de la Fundació Uriach 1838, Joan Uriach Marsal, i pel director en funcions de l’ANC, Francesc Balada, en un acte presidit pel president, Jordi Pujol. A l’acte ha assistit també el director general de Patrimoni Cultural, Josep M. Sans Travé.

Els fons del Grup Uriach abasten documentació de l’empresa J. Uriach y cia. des de la seva constitució, l’any 1838, fins els anys noranta del segle XX. L’arxiu ingressat ocupa 12 metres linials i està integrat per llibres de diversos formats que recullen la informació de comptabilitat, registres, producció i receptes, entre d’altres. El conjunt de la documentació ingressada també inclou publicacions, material de propaganda de l’empresa i documentació d’altres firmes alienes, com el llibre major de la botiga de Bonaventura Vidal, de Lleida, amb anotacions de 1818 a 1827.

La cessió per part de Grup Uriach, formalitzada a través de la Fundació Uriach 1838, a la Generalitat es fa en règim de comodat per un període deu anys. La documentació serà convenientment inventariada i classificada pels tècnics de l’ANC i posada a l’abast dels investigadors i estudiosos per a la seva consulta.

Amb aquesta cessió, l’ANC rep el primer ingrés d’una societat farmacèutica, que s’afegeix al que ja disposa d’altres empreses de diferents sectors, com ara el tèxtil, metal·lúrgic, elèctric, energètic, editorial i financer.

Barcelona, 16 d’octubre de 2003