La Generalitat garanteix cursos de català als ciutadans del Marroc que es traslladin a viure a Catalunya

Segons un conveni que se signarà a Casablanca, dilluns vinent, 27 d'octubre

query_builder   24 octubre 2003 12:10

event_note Nota de premsa

La Generalitat garanteix cursos de català als ciutadans del Marroc que es traslladin a viure a Catalunya

Segons un conveni que se signarà a Casablanca, dilluns vinent, 27 d'octubre

La Generalitat garantirà la continuïtat dels cursos de català dels estudiants del Marroc un cop es traslladin a viure a Catalunya, segons el conveni de col·laboració que signaran dilluns vinent, 27 d’octubre, a dos quarts d’una del migdia, el director general de Política Lingüística i president del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), Jordi Roigé, i el director de l’Oficina de la Generalitat a Casablanca, Àngel Colom, a la seu de l’Oficina (197, Bd. Zerktouni).

     Els cursos de català s’inclouen dins del programa d’acolliment lingüístic que duu a terme l’Oficina de la Generalitat a Casablanca amb la finalitat d’afavorir el procés d’integració social, cultural i laboral de les persones procedents del Marroc que tenen la intenció d’emigrar a Catalunya.

     Els cursos iniciats al Marroc, de nivell inicial, segueixen la metodologia didàctica i reglada del CPNL. Els estudiants, un cop arribin a Catalunya, tindran garantit l’accés als cursos de català per a adults que organitza el CPNL a tot el territori de Catalunya.

     L’ensenyament del català al Marroc va iniciar-se el passat mes de març, fruit de la col·laboració entre l’Institut Ramon Llull (IRL) i l’Oficina de la Generalitat de Catalunya a Casablanca. S’han impartit cursos a les ciutats d’Assilah, Casablanca, Settat i Sidi Yamani. Els alumnes que han assistit a les classes a Casablanca, 75 en total, i a Settat, 50, són majoritàriament estudiants i llicenciats universitaris que han estudiat català per venir a universitats catalanes; en canvi, els alumnes dels cursos d’Assilah i Sidi Yamani, amb 35 alumnes en cada cas, organitzats amb la col·laboració del sindicat Unió de Pagesos, han estat majoritàriament noies que es preparaven per treballar temporalment a les terres de Lleida, amb motiu de la campanya de la fruita.

Barcelona, 24 d’octubre de 2003