La 6a Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional acollirà 106 actuacions amb 10 coproduccions i 30 estrenes

Organitzada pel Departament de Cultura, tindrà lloc del 31 d'octubre al 2 de novembre

query_builder   29 juliol 2003 09:39

event_note Nota de premsa

La 6a Fira d'Espectacles d'Arrel Tradicional acollirà 106 actuacions amb 10 coproduccions i 30 estrenes

Organitzada pel Departament de Cultura, tindrà lloc del 31 d'octubre al 2 de novembre

La sisena edició de la Fira d’Espectacles d’Arrel Tradicional de Manresa, organitzada pel Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), del Departament de Cultura, acollirà un total de 106 espectacles, amb 10 coproduccions i 30 estrenes, a càrrec de 81 companyies. La Firà se celebrarà a la capital del Bages del 31 d’octubre al 2 de novembre pròxims.

 De la trentena d’estrenes programades en la pròxima edició, 14 són estrenes mundials; 12 són espectacles que es representen per primer cop a Espanya, i 4, a Catalunya. Els projectes artístics procedeixen de companyies de Catalunya, País Valencià, Illes Balears, Aragó, Madrid, França, Occitània i Piamont, que és el país convidat.

La companyia franco-brasilera Circo da Madrugada, dirigida per Pierre Bidon, inaugurarà la sisena edició de la Fira amb l’espectacle El Vol dels Àngels, basat en el vol dels àngels en les representacions medievals.

 Entre les actuacions previstes, també destaca la coproducció titulada Averns atabalats, en què actuaran conjuntament el grup occità Acousteel  Gang, la Banda de Tambores y Bombos de la Oración del Huerto, de Terol, i el Ball de Diables de Sitges; el concert Socatalà, a càrrec de la formació Apa, el músic Carles Juste Beethoven i les cantants Ginesa Ortega i Lídia Pujol; l’espectacle Maredansa, de les companyies Gelabert-Azzopardi, Catherine Allard i Mar Gòmez; l’obra completa musicada de Guillem de Berguedà; el concert conjunt dels grups Mesclat, Obrint Pas, Mallacan i Gadegang, que se celebrarà al Nou Congost, i l’espectacle Mestissatge, de la Companyia del Foc, que clourà la Fira.

 La 6a Fira ha rebut enguany un total de 600 propostes artístiques procedents de 441 companyies per participar en el certamen, xifra que representa un increment del 51% respecte a les 398 rebudes l’any anterior, que va rebre més de 100.000 persones que van assistir als 88 espectacles, de 109 companyies, programats.

L’edició d’enguany compta amb el patrocini de Caixa de Manresa, Autema, Vall de Núria i estrella Damm.

Barcelona, 29 de juliol de 2003