La Generalitat de Catalunya proposa Xavier Folch com a candidat de consens per a dirigir l'Institut Ramon Llull

La proposta serà valorada el proper divendres a Palma en una reunió entre els presidents Matas i Maragall

query_builder   3 maig 2004 21:00

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya proposa Xavier Folch com a candidat de consens per a dirigir l'Institut Ramon Llull

La proposta serà valorada el proper divendres a Palma en una reunió entre els presidents Matas i Maragall

El consell de direcció de l’Institut Ramon Llull (IRL), a proposta de la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Caterina Mieras, ha valorat avui el nom de l’editor Xavier Folch com a director d’aquest organisme constituït pels governs de Catalunya i de les Illes Balears. En la mateixa reunió del consell de direcció de l’IRL, celebrada avui al Palau Marc de Barcelona, han estat nomenats com a caps de les àrees de Llengua i de Promoció Artística, respectivament, Maria Àngels Prats, i Xavier Albertí. Queda per nomenar el/la responsable de l’àrea d’Humanitats i Ciència, A més, el consell de direcció ha decidit que Mary Ann Newman ocupi el lloc de coordinadora institucional de l’Institut.

La consellera de Cultura de la Generalitat, Caterina Mieras, ha informat que els presidents de Catalunya i de Balears, Pasqual Maragall i Jaume Matas, es reuniran el pròxim divendres, 7 de maig, a Palma, per valorar la proposta i donar un nou impuls a l’activitat de l’IRL. Els nomenaments es formalitzaran en una propera reunió del consell de direcció de l’Institut.

 Xavier Folch, llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona, és director literari del Grup 62. La nova cap de l’Àrea de Llengua, Maria Àngels Prats, és advocada, llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona l’any 1979, i el nou responsable de l’Àrea de Promoció Artística, Xavier Albertí, és músic, compositor i director d’escena. La catalanòfila d’origen nord-americà Mary Ann Newman, nomenada cap de Coordinació Institucional, és graduada a l’School of Arts & Science i al Washington Square College de la New York University, amb estudis de literatura catalana, espanyola i llatinoamericana.

 El consell de direcció del Llull també ha aprovat la reestructuració de les àrees de l’Institut. A partir d’ara, el nou organigrama de l’IRL inclourà les àrees de Llengua, Promoció Artística i Humanitats i Ciència, així com la figura del coordinador institucional. Fins ara l’Institut estava organitzat en les àrees de Llengua, Cultura i Virtual i Audiovisual.

L’Institut Ramon Llull és un consorci creat pels governs de Catalunya i de les Illes Balears, amb la col·laboració del Ministeri d’Afers Exteriors del govern espanyol, que té per objectiu “la projecció exterior de la llengua catalana i de la cultura que s’hi expressa, en especial la literària, en totes les seves modalitats, matèries i mitjans d’expressió així com el seu aprenentatge fora del domini lingüístic respectant les aportacions de totes les terres que la comparteixen”, segons estableixen els seus estatuts.

 Els responsables del Govern de les Illes Balears a l’Institut han aportat en la reunió d’avui els currículums de Llorenç Soldevila i Balart i Melcion Mateu i Adrover i per a què siguin valorats.

Barcelona, 3 de maig de 2004