La Fura dels Baus obre el Festival Montréal en Lumière protagonitzat per Catalunya com a país convidat

Dijous vinent, amb l'assistència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   6 febrer 2003 14:36

event_note Nota de premsa

La Fura dels Baus obre el Festival Montréal en Lumière protagonitzat per Catalunya com a país convidat

Dijous vinent, amb l'assistència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La companyia teatral catalana La Fura dels Baus obrirà dijous vinent, 13 de febrer, el Festival Montréal en Lumière, que enguany celebra la seva quarta edició amb Catalunya com a país convidat. L’acte inaugural comptarà amb l’assistència del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana. El Festival, que enguany se celebra fins al pròxim 2 de març, reuneix una variada oferta cultural i artística, una aproximació a la gastronomia de diferents països d’arreu del món i propostes lúdiques que omplen diferents espais d’aquesta ciutat del Quebec.

 La inauguració del Festival Montréal en Lumière s’iniciarà a les sis de la tarda (hora del Quebec) al saló d’Arts de l’hotel Wyndham. A més del conseller de Cultura, hi intervindran, entre d’altres, el president del consell d’administració i fundador i el president-director general del Festival, Alain Simard i Michel Labrecque, respectivament.

Fulgor

 A continuació, a les set de la tarda, a la Place-des-Arts, La Fura presentarà Fulgor, un espectacle a l’aire lliure creat per al Festival i coproduït amb la companyia quebequesa Zakouski. L’espectacle inclou elements acrobàtics, musicals pirotècnics i lumínics amb projeccions d’imatges que tenen com a fil conductor la geometria dels espais impossibles i l’aspiració de l’home per habitar-los. Fulgor està dirigit per Jürgen Müller, de La Fura dels Baus, i Michel G. Barrette, de Zakouski.

En acabar l’actuació de La Fura i Zakouski, cap a dos quarts de vuit del vespre, tindrà lloc a la mateixa plaça l’espectacle pirotècnic i musical Le feux du Canada. L’acte inaugural es clourà a les vuit del vespre al teatre Maisonneuve amb el ballet Amelia, de la companyia La La La Human steps.

A més dels actes d’obertura, el conseller de Cultura assistirà a altres activitats programades en el marc del Festival Montréal en Lumière com ara el concert de la cantautora mallorquina Maria del Mar Bonet, que tindrà lloc dissabte 15 de febrer, al Centre Pierre-Péladeu, o la conferència del cuiner català Pep Palau sobre el tema Slow food et terroir catalan, que se celebrarà el mateix dia a l’Institut de Turisme i Hoteleria del Quebec. Pep Palau és un dels fundadors del col·lectiu de restauradors “Osona Cuina” i un dels organitzadors del Fòrum Gastronòmic de Vic.

Cuina catalana

El Festival Montréal en Lumière acollirà enguany més de 400 presentacions culinàries i gastronòmiques en el marc de la secció Les Plaisirs de la table (Els Plaers de la taula). Els xefs catalans que hi participaran són, a més de Pep Palau, Àngel Pasqual, Jordi Butrón, Xavier Pellicer, Rafael de Valicourt i Santi Santamaria.

A banda dels actes culturals i gastronòmics esmentats, el programa del conseller de Cultura al Quebec inclou també entrevistes i reunions de treball amb personalitats del món de la cultura com el president-director general de la Sócieté de Développement des Enterprises Culturelles (SODEC), Pierre Lafleur. Jordi Vilajoana també visitarà la seu social del Cirque du Soleil i els museus d’Art Contemporani i d’Art de Mont-Saint-Hilaire.

Així mateix, el dilluns, 17 de febrer, el conseller de Cultura, acompanyat del director de l’Institut Català de les Indústries Culturals, Jordi Penas, visitarà l’estudi d’animació en 3D Cinegroupe que està coproduint amb Filmax la pel·lícula Pinocchio 3001. A la visita assistirà el president de Filmax i de l’associació de productors Barcelona Audiovisual, Julio Fernández. La visita del conseller de Cultura coincidirà, a partir de diumenge 16, amb el viatge oficial del conseller en cap, Artur Mas, al Quebec. El conseller Vilajoana s’afegirà al programa del conseller Mas.

Barcelona, 6 de febrer de 2003

 Més informació: www.montrealenlumiere.com