L'espai Tirant lo Blanc de Barcelona acull l'exposició La taca negra dedicada a l'art de la cal·ligrafia

La mostra es podrà visitar des de demà, dia 9, fins al 28 de gener

query_builder   8 gener 2004 10:33

event_note Nota de premsa

L'espai Tirant lo Blanc de Barcelona acull l'exposició La taca negra dedicada a l'art de la cal·ligrafia

La mostra es podrà visitar des de demà, dia 9, fins al 28 de gener

L’Espai Tirant lo Blanc, dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona (Muntaner, 221), acull des de demà, 9 de gener, fins al pròxim dia 28, l’exposició La taca negra. Cal·ligrafia 2004, que presenta l’obra cal·ligràfica dels artistes Amanda Adams, Keith Adams, Josep Batlle i Costa i Oriol Miró i Genovart.

La mostra, organitzada pels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, s’obrirà demà, a dos quarts de vuit del vespre. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer aquest art, actualment minoritari, i recuperar l’interès vers aquesta expressió artística a Catalunya. La taca negra. Cal·ligrafia 2004 té com a precedent l’exposició L’art cal·ligràfic avui, que va tenir lloc a la mateixa sala el mes de gener de l’any 2002.

L’exposició, de caràcter internacional, recull l’obra dels quatre artistes següents:

 Amanda Adams (Seattle, Estats Units, 1951), expresidenta de la Society for Calligraphy & Handwriting (Seattle), va guanyar el Primer Premi d’Escriptura Itàlica de la Society for Italic Handwritng (Londres) els anys 1993, 1996 i 2001.

 Keith Adams (Swindon, Anglaterra, 1954) és professor de cal·ligrafia als departaments de disseny gràfic d’Eina (Universitat Autònoma de Barcelona), Elisava (Universitat Pompeu Fabra), el Museu Nacional d¹Art de Catalunya i a les escoles d’art d’Olot i de Terrassa.

 Josep Batlle i Costa, miniador i cal·lígraf, en els seus treballs utilitza els mètodes i materials emprats en la producció del llibre miniat d’època gòtica i medieval.

 Oriol Miró i Genovart, cal·lígraf, enginyer tècnic i grafista, és professor de cal·ligrafia a les escoles Elisava (Universitat Pompeu Fabra) i Bau (Universitat de Vic).

Barcelona, 8 de gener de 2004

P.S: L’horari de l’espai Tirant lo Blanc és de dilluns a dissabtes: d’11:00 a 14:00 h i de 17:00 a 20:30 h. Els festius és tancat. L’entrada és gratuïta.