El director general del Patrimoni Cultural inaugura demà la Biblioteca de Premià de Dalt

El nou equipament està construït en el jardí de l'antiga masia de Can Figueres

query_builder   27 juny 2003 13:22

event_note Nota de premsa

El director general del Patrimoni Cultural inaugura demà la Biblioteca de Premià de Dalt

El nou equipament està construït en el jardí de l'antiga masia de Can Figueres

El director general del Patrimoni Cultural, Josep Maria Sans i Travé, delegat del conseller de Cultura, i l’alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda, inauguraran demà, dissabte 28 de juny, a les dotze del migdia, la biblioteca d’aquesta població del Maresme (Riera de Sant Pere, 88). També hi serà present la cap del Servei de Biblioteques,  Maria Dolors Portús.

    El nou equipament ocupa un edifici de volum únic, construït en el jardí de la masia rehabilitada de Can Figueres, datada dels segles XV-XVI, i que acull diferents serveis culturals, com ara l’emissora de ràdio de la població i l’escola de música.

    La nova biblioteca de Premià de Dalt disposa d’una superfície de 682 metres quadrats, distribuïts en planta baixa i soterrani. A la planta baixa, s’ha ubicat l’àrea d’acollida i promoció, la de publicacions periòdiques i audiovisuals i la d’informació i referència. Al soterrani es troba l’àrea infantil, una sala polivalent, el magatzem i els espais d’administració. El projecte de l’obra ha estat dirigit per l’arquitecte Lluís Cantallops. El nou equipament cultural compta amb un fons de 15.500 documents i disposa de quatre PC d’ús públic.

    Les obres de la biblioteca han tingut un cost de 1.454.351,91 euros (241.983.797 pessetes), dels quals la Generalitat aporta 379.192 euros (63.092.240 pessetes).

Barcelona, 27 de maig de 2003