L'Espai Tirant lo Blanc dedica una mostra a l'humorista Toni Batllori, guanyador del premi Gat Perich 2004

Amés d'exposar el seu treball gràfic presenta tres escultures

query_builder   13 abril 2004 11:37

event_note Nota de premsa

L'Espai Tirant lo Blanc dedica una mostra a l'humorista Toni Batllori, guanyador del premi Gat Perich 2004

Amés d'exposar el seu treball gràfic presenta tres escultures

L’Espai Tirant lo Blanc dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona (Muntaner, 221) acull des de dijous vinent, 15 d’abril, fins al pròxim 4 de maig una mostra dedicada a l’humorista gràfic Toni Batllori, que enguany ha estat guardonat amb el premi Gat Perich. L’exposició serà inaugurada el mateix dijous, a dos quarts de vuit del vespre pel director de Serveis, Josep Pujadas, i la directora territorial de Cultura a Barcelona, Montserrat Illa.

 La mostra presenta una selecció de les tires publicades a la premsa i dels acudits de les revistes, els dos aspectes més coneguts de la feina de Batllori, així com tres escultures i una fotografia del mateix autor. Una de les escultures que s’exposaran està dedicada al tren i es pot veure habitualment a l’estació de França de Barcelona.

Apunt biogràfic

Toni Batllori Obiols, que signa habitualment com a “Toni”, va néixer a Barcelona l’any 1951. És fill del dibuixant Antoni Batllori Jofré. Va començar a treballar a Patufet i Mata-Ratos. El seu primer acudit en premsa el va publicar el 1973 a El Noticiero Universal i el 1980, les primeres tires. El 1980 també va començar a dibuixar a la revista El Jueves i al diari Avui. Actualment pública a la secció de política de La Vanguardia i continua col·laborant amb El Jueves i diverses revistes d’àmbit més restringit. Ha publicat reculls d’acudits i tires, com ara Pujol 1995-2003 (Dèria, 2003) i el recentement editat Aznar 1996-2004. L’any 1993 el Col·legi de Periodistes va acollir una exposició dels seus acudits, tires i caricatures i el 1995 la llibreria Ona va presentar una mostra de pintures, gravats i escultures de Batllori. L’any 2000, Toni Batllori va ser guardonat pel Col·legi de Doctors i Llicenciats en Ciències Polítiques i Sociologia amb el premi Manuel Sales i Ferré als millors observadors de la realitat social i política.

Barcelona, 13 d’abril de 2004

P.D: L’horari de visites de l’Espai Tirant lo Blanc és: de dilluns a divendres, de 10 a 14h i de 16 a 20:30 h, i dissabtes, d’11 a 14 h i de 15 a 20:30 h.  Els festius és tancat. Entrada gratuïta.