L'Espai Tirant lo Blanc acull una mostra de l'artista Veronica Boccuni en el marc de la Primavera Fotogràfica

Fotostilosi. Cares i arquitectures del passat serà inaugurada dijous vinent

query_builder   4 maig 2004 11:03

event_note Nota de premsa

L'Espai Tirant lo Blanc acull una mostra de l'artista Veronica Boccuni en el marc de la Primavera Fotogràfica

Fotostilosi. Cares i arquitectures del passat serà inaugurada dijous vinent

L’Espai Tirant lo Blanc dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Barcelona (Muntaner, 221) acollirà des de dijous vinent, dia 6, fins al pròxim 22 de maig, l’exposició Fotostilosi. Cares i arquitectures del passat, de l’artista italiana Veronica Boccuni, en el marc de la biennal Primavera Fotogràfica 2004.

 La mostra, comissariada per Daria de Seta, està organitzada pel Departament de Cultura amb la col·laboració de l’Archivio Fotografico Parisio, de Nàpols. L’acte d’inauguració tindrà lloc el mateix dijous, 6 de maig, a dos quarts de vuit del vespre, i serà presidit per la directora dels Serveis Territorials de Cultura a Barcelona, Montserrat Illa.

 L’exposició és el resultat d’una investigació realitzada per l’artista napolitana Veronica Boccuni sobre les fotografies de Giulio Parisio (1891-1967), personatge de relleu en el panorama artístic i cultural napolità del segle XX. A l’obra de Parisio es combinen, juntament a la tècnica i a l’art fotogràfic, la intervenció sobre la imatge i l’evocació de la tècnica anomenada "anastilosi" emprada en la restauració arquitectònica i arqueològica.

 El procediment de “fotostilosi” que utilitza Veronica Boccuni, consisteix en subratllar o ignorar un detall, exaltar o eliminar un rostre, multiplicar o aïllar un somriure, o donar a una imatge bidimensional la il·lusió d’una tercera dimensió, entre d’altres tècniques.

 Veronica Boccuni (1972) viu i treballa a Nàpols, on combina l’exercici de l’arquitectura amb la investigació de la relació entre art i arquitectura. Ha iniciat recentment la col·laboració amb l’Archivio Fotografico Parisio. És en aquest arxiu on presenta la seva primera exposició l’any 2003 (Fotostilosi). El 2001, després de dos anys a Barcelona, va presentar la seva tesi de doctorat sobre la restauració en l’obra de Gaudí.

Barcelona, 4 de maig de 2004

L’horari de l’Espai Tirant lo Blanc és: de dilluns a divendres, de 10 a 14 h i de 16 a 20:30 h, i els dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20:30 h.