El conseller de Cultura lliura les Beques KRTU a la Jove Creativitat 2002 a onze projectes de vint-i-dos artistes

L'acte tindrà lloc aquesta tarda a la Sala Metrònom de Barcelona

query_builder   24 febrer 2003 14:18

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura lliura les Beques KRTU a la Jove Creativitat 2002 a onze projectes de vint-i-dos artistes

L'acte tindrà lloc aquesta tarda a la Sala Metrònom de Barcelona

Un total d’onze projectes presentats per vint artistes han estat guardonats amb les Beques a la Jove Creativitat 2002, que convoca el centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals), del Departament de Cultura. L’acte de lliurament, que serà presidit pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, tindrà lloc avui, a les set de la tarda, a la Sala Metrònom (Fusina, 9), espai cedit per la Fundació Rafael Tous d’Art Contemporani. Acompanyarà el conseller el director del KRTU, Vicenç Altaió.

Els onze projectes becats són els següents: Las Lilas de Jeleton, presentat per Maria Àngels Alcántara i Jesús Arpal; Insieme, de Joana Brabo, Ricard Aymar i Mónica Cuende; Pack, de Constanza Brncic, Carme Torrent i Oriol Blanch; Imatges de Berenice, de Gonzalo de Lucas; L’últim somni de Prometeu, de Blai Mesa; Projecte de visualització multimèdia de la memòria col·lectiva, de Julien Reulos, Alejandra Pérez, Alex Hache i Miguel Gisbert; Transports ciberians, de Josep Maria Rodríguez i Oriol Caba; Con-ciencia, de Marc J. Saez; Emile Zatopek, de Sofía Asencio i Mireia Plans; Fly Kid, de Joana Teixidor i Patrícia Gea i Passatgers, de Jacqueline Molnár/ Editorial Portàtil.

Tipus d’obres

La comissió assessora que ha seleccionat els projectes guanyadors ha estat formada pels artistes Macarena G. de Vega, Emili Padró i Enric Ruiz Geli. Els projectes becats són de disciplines tan diferents com la informàtica, els jocs interdisciplinars, la dansa, la fotografia, la comunicació, l’electrònica, la literatura i les tecnologies multimèdia. Entre els artistes seleccionats en anteriors edicions es troben Xavier Albertí, Marc Panero, Pep Blay, Carles Guerra, Eduard Escoffet, Xavier Brufau i els mateixos membres de la comissió assessora.

Les beques tenen per objecte "estimular i promoure la jove creativitat, amb especial atenció als components d’innovació, i col·laborar a l’activació de projectes que tinguin possibilitats raonables de ser realitzats en un futur immediat". Hi poden optar els joves que no hagin complert els 30 anys i que estiguin interessats en dur a terme un projecte creatiu en qualsevol dels camps de la cultura. L’edició del 2002 estava dotada amb 52.590 euros, mentre que l’any 2003 la xifra ascendirà a 55.000 euros.

L’acte de lliurament de les beques permetrà als joves donar a conèixer els seus projectes gràcies al visionat d’algunes imatges de suport recollides en un CD-Rom editat pel KRTU. Els premiats rebran un guardó creat pel col·lectiu de joves dissenyadors From BCN.

En l’edició del 2002 de les beques a la Jove Creativitat s’han gairebé triplicat el nombre de sol·licituds en relació a l’any anterior, amb un total de 82 peticions. En l’edició del 2001 es van guardonar nou projectes, d’un total de 30 sol·licituds presentades.

Barcelona, 24 de febrer de 2003