El conseller de Cultura lamenta la mort de Joaquim Homs i destaca "la seva extensa creació musical"

Jordi Vilajoana visitarà aquesta tarda la capella ardent del músic i compositor

query_builder   10 setembre 2003 14:56

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura lamenta la mort de Joaquim Homs i destaca "la seva extensa creació musical"

Jordi Vilajoana visitarà aquesta tarda la capella ardent del músic i compositor

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha expressat el seu condol per la mort del músic i compositor Joaquim Homs. Vilajoana ha dit que avui “és un dia trist per al món de la música” per la pèrdua del compositor i ha valorat molt positivament "la seva extensa creació musical i el gran llegat que deixa".

Jordi Vilajoana també ha destacat que "en poc temps hem perdut dos grans músics i compositors”, en referència a la mort l’any passat de Xavier Montsalvatge, coetani d’Homs.

El conseller ha adreçat una carta de condol a la filla de Joaquim Homs, Pietat, en la qual assenyala que la música del seu pare “ha aconseguit projecció internacional i té una gran força expressiva”. Vilajoana visitarà aquesta tarda, a dos quarts de cinc, la capella ardent del músic, instal·lada al tanatori de les Corts.

 Nascut a Barcelona el 1906, Joaquim Homs va estudiar violoncel i va ser deixeble de Robert Gerhard. La seva extensa producció comprèn unes 200 obres com: Sonata per a violí (1941), Variacions sobre un tema popular (1943), Trio de corda (1968), i In Memorian A. Rubienstein (1987), entre d’altres. Ha estrenat obres a França, Polònia, Suècia, Anglaterra i Amèrica.

Entre d’altres premis i reconeixements, Joaquim Homs va ser distingit l’any 1986 amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, "per la projecció internacional i la tasca de creació de la seva obra". També va ser guardonat amb el Premi Nacional de Música l’any 1992 "pel seu treball a favor de la recerca musical".

Barcelona, 10 de setembre de 2003