El TERMCAT ofereix per Internet la terminologia catalana de la natació amb motiu del Campionat del Món [Actualitzada]

Recull termes de les diferents especialitats relacionades amb la natació

query_builder   10 juliol 2003 18:08

event_note Nota de premsa

El TERMCAT ofereix per Internet la terminologia catalana de la natació amb motiu del Campionat del Món [Actualitzada]

Recull termes de les diferents especialitats relacionades amb la natació

Amb motiu del Campionat del Món de Natació que es durà a terme a Barcelona a partir de dissabte, el Centre de Terminologia TERMCAT ha elaborat una aplicació informàtica específica que recull la terminologia catalana dels àmbits de la natació, el waterpolo, els salts i la natació sincronitzada, i que està disponible des d’avui mateix al web del TERMCAT (www.termcat.net).

L’aplicació permetrà que periodistes, especialistes i qualsevol persona interessada pugui consultar els termes catalans propis d’aquestes àrees d’especialitat, i també els equivalents castellans, francesos i anglesos. La interfície de consulta, paral·lela a la que ofereix el TERMCAT en altres materials terminològics, inclou un motor de cerca a partir de qualsevol de les llengües previstes, i en cada cas s’indica la definició del terme i les possibles formes sinònimes.

Bona part de les formes que s’han aplegat en aquesta base de dades provenen de la terminologia que va preparar el TERMCAT amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992, però també hi ha noves entrades i modificacions que han proposat els especialistes que s’ha consultat en ocasió de l’elaboració d’un diccionari general de l’esport, que es preveu de publicar durant l’any 2004 i que es fa en col·laboració amb les federacions esportives catalanes, la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat i els governs d’Andorra i de les Illes Balears.

La preparació d’aquest recull de terminologia respon a la voluntat d’oferir recursos terminològics útils per als diversos col·lectius especialitzats, i d’aprofitar el potencial que ofereixen les tecnologies de la informació per fer arribar la informació necessària amb la màxima immediatesa. La iniciativa s’adreça especialment als mitjans de comunicació que fan servir el català, amb els quals el TERMCAT manté una estreta col·laboració que es concreta en el projecte de l’Antena de Terminologia, en la qual participen els principals mitjans de comunicació i que pretén afavorir la implicació social en la difusió de les noves propostes de termes catalans.

El TERMCAT és un consorci participat per la Generalitat, l’Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que té com a finalitat la coordinació general de les activitats terminològiques relatives a la llengua catalana.

Barcelona, 10 de juliol de 2003