El Ministeri i el Departament de Cultura consensuaran el comitè d'experts

Papers Salamanca

query_builder   12 juliol 2004 18:30

event_note Nota de premsa

El Ministeri i el Departament de Cultura consensuaran el comitè d'experts

Papers Salamanca

El Ministeri de Cultura i el Departament de Cultura consensuaran la llista d’experts que els ha d’assessorar en el procés de resolució del contenciós sobre la documentació incautada i dipositada a l’Arxiu de Salamanca.

Aquesta llista, de marcat perfil tècnic, inclourà juristes, arxivers, historiadors i persones de reconegut prestigi professional. La seva composició serà consensuada entre el Ministeri de Cultura i la Generalitat de Catalunya a través de la comissió de treball constituïda el passat 17 de juny, per representants tant del Ministeri com del Departament de Cultura del Govern català, tal i com preveu la Proposició no de llei aprovada pel Congrés dels Diputats el 18 de maig de 2004. 

 El comitè d’experts haurà d’elaborar un informe que contribueixi a aconseguir un acord abans de finals d’enguany “que permeti resoldre el contenciós plantejat en relació amb la documentació confiscada que en l’actualitat es troba recollida a l’Arxiu General de la Guerra Civil de Salamanca”, segons es recull en el citat mandat parlamentari.

 La consellera de Cultura, Caterina Mieras, ha manifestat la seva convicció de què "la llista consensuada amb el Ministeri contribuirà decisivament amb el seu informe final a resoldre el contenciós". La consellera ha afegit que "aquesta llista no serà de parts, no serà d’uns i altres, serà dels dos governs i respondrà a criteris tècnics de professionalitat, experiència i capacitat. "La decisió final del contenciós serà política" -ha remarcat la consellera-,  i es presentarà al Congrés dels Diputats abans de final d’any.

Barcelona, 12 de juliol de 2004