Diumenge vinent comença l'Escola Catalana de la Festa FESTCAT amb una cinquantena de cursos i tallers

Llívia, Viladrau, Esterri d'Àneu i Horta de Sant Joan acullen les activitats

query_builder   7 juliol 2003 10:16

event_note Nota de premsa

Diumenge vinent comença l'Escola Catalana de la Festa FESTCAT amb una cinquantena de cursos i tallers

Llívia, Viladrau, Esterri d'Àneu i Horta de Sant Joan acullen les activitats

Diumenge vinent, 13 de juliol, comença l’Escola Catalana de la Festa, FESTCAT, que organitza cada any el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), del Departament de Cultura. L’edició d’enguany, que tindrà lloc del 13 al 27 de juliol a quatre municipis de Catalunya, aplega més de 24 cursos, 24 tallers, 53 activitats formatives, 32 activitats complementàries i tres escoles monogràfiques.

La FESTCAT és una escola d’estiu i de formació per a totes aquelles persones que s’interessen per la cultura popular i tradicional des de qualsevol perspectiva. Les activitats es presenten en quatre mòduls: tres d’especialitzats en un tema concret (música, dansa i jocs tradicionals), que se celebren a Viladrau (Osona), Esterri d’Àneu (Pallars Sobirà) i Horta de Sant Joan (Terra Alta), i un Campus de Cultura Popular, que tindrà lloc a Llívia (Cerdanya).

Les activitats les dirigiran un total de 147 professors: 103 per a les activitats de Llívia, 19 a Viladrau, 15 a Horta de Sant Joan i 10 a Esterri d’Àneu. Entre els professors es troben: Joan Font, fundador i director del grup Comediants; Oriol Grau, d’El Terrat; el meteoròleg Tomàs Molina; l’especialista en etnologia i folklore Bienve Moya; el cantautor de música tradicional Eliseo Parra i el gastrònom Pere Tapias. Fins ara ja hi ha 354 inscrits en alguna de les activitats de la FESTCAT: 245 a Llívia, 40 a Esterri, 40 a Viladrau i 29 a Horta de Sant Joan.

Entre les novetats de l’edició d’enguany de l’Escola Catalana de la Festa s’inclouen sis nous cursos al Campus de Cultura Popular de Llívia de diverses temàtiques com ara sonorització d’espectacles de música tradicional. Enguany també s’ha obert una nova línia de col·laboració amb la Universitat de Girona per tal que els cursos del Campus s’incloguin en la seva oferta formativa d’estiu, com ja es fa amb la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona pel que fa a les activitats de jocs tradicionals.

Barcelona, 7 de juliol del 2003

Més informació a:  http://cultura.gencat.net/cpcptc/festcat/