- El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant la seva ponència a l’European Business Summit
El president de la Generalitat, Salvador Illa, dins del mar del viatge institucional a Brussel·les, ha participat a l’European Business Summit, que ha estat moderada pel corresponsal del Financial Times Andy Bounds on ha reivindicat que “l'única manera d'enfortir Europa és centrar-nos en allò que tenim en comú i intentar superar les diferències que podem tenir entre països i nacionalitats i territoris”, per això Catalunya vol, segons el president que “el nostre autogovern sigui reconegut a nivell europeu, però també volem contribuir a reforçar allò que tenim en comú a nivell europeu”.
Illa ha assegurat que “l'única manera de mantenir l'estil de vida europeu, és generant prosperitat en societats lliures i democràtiques”. El president ha afirmat que “no hi ha solució fora d'Europa. No hi ha manera per a cap país individual per a cap regió individual. L'única manera de protegir aquesta forma de vida europea és treballar junts”.
En aquesta línia, el cap de l’Executiu ha manifestat la importància de generar prosperitat compartida, “no prosperitat per a algunes persones o per a alguns països, sinó per a tota Europa i tots els nivells de societat”.
El cap de Govern també ha destacat que Europa “s'ha construït sobre el consens, el diàleg, els acords entre diferents partits, diferents projectes polítics” i per tant, segons apunta el president Illa, cal que Europa guanyi autonomia i no depengui dels Estats Units o Xina i per fer-ho n'hi ha “intentar defensar les nostres economies, per intentar defensar la nostra indústria”.
El cap de l’Executiu ha defensat la indústria catalana en sectors com la química, l’agroindústria, les noves tecnologies o la turística de la qual Illa ha afirmat que “és una indústria que cal regular. La ciutadania ens demana que regulem aquesta indústria i estem en camí d'intentar-ho”.
El president Illa ha parlat també d'immigració on ha destacat que “els immigrants són persones, éssers humans, amb uns drets i uns valors” afegint que integrar i acollir “no posa en risc la nostra identitat, ja sigui catalana, espanyola, europea, alemanya” sinó “que milloren i enriqueixen la nostra identitat”.