Siurana diu que les cooperatives agràries constitueixen l'entitat bàsica de la societat agrícola de Catalunya

query_builder   1 abril 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Siurana diu que les cooperatives agràries constitueixen l'entitat bàsica de la societat agrícola de Catalunya

Siurana ha reiterat el compromís del DARP per fer efectiu abans de l’estiu els pagaments del pla de recuperació de les oliveres malmeses per les gelades del 2001

El responsable del DARP ha fet aquestes declaracions en el decurs de la XXI Assemblea General Ordinària de la FCAC

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha presidit avui la XXI Assemblea General Ordinària de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) que s’ha celebrat a Esplugues de Francolí. Siurana, que també s’ha reunit amb cooperativistes de diversos sectors, ha reiterat el compromís del DARP per fer efectiu abans de l’estiu els pagaments del pla de recuperació de les oliveres malmeses per les gelades del 2001.

El responsable de l’Administració agrària catalana ha destacat que les cooperatives agràries constituïen l’entitat bàsica de la societat agrícola de Catalunya i que són una eina fonamental per introduir un nou esperit empresarial en el sector agrari. Siurana ha explicat que per tradició i importància socieconòmica a Catalunya el sector cooperatiu és estratègic que gairebé la totalitat dels pagesos formen part d’una cooperativa i ha destacat que el sector cooperatiu agrari és, en l’àmbit del cooperativisme, el més ben organitzat de Catalunya.

Així mateix, el responsable del DARP ha dit que les cooperatives “es troben en la base de la millora de la competitivitat de les explotacions catalanes, fan més fort el sector, ajuden a millorar la comercialització i, són vitals per a la defensa del territori”.

Siurana també ha explicat que les cooperatives permeten incidir amb força en la distribució i la transformació agroalimentària tot mantenint el nostre model d’explotació familiar agrari i que l’ètica del cooperativisme  és un valor que atrau a la joventut. En aquest sentit, segons el conseller d’Agricultura, les cooperatives poden representar un incentiu addicional per la incorporació de joves a l’agricultura, i facilitar la prestació d’uns serveis per el desenvolupament de l’explotació agrària.

Barcelona, 1 d’abril de 2004